Zo krijg je jouw man de keuken in!

Zo krijg je jouw man de keuken in!

Mirjam Blanken

18 februari 2017


Happy b-day my love!

Happy b-day to manlief! Inmiddels is dit al de 13e keer dat we samen zijn verjaardag vieren. The 7 year itch hebben we glansrijk doorstaan en ondanks dat we nog steeds niet getrouwd zijn (als in: ik ben officieel al 12 jaar verloofd) noem ik hem toch mijn man. Mag ook wel met 2 kids, een kat, een hond en een hypotheek. En het is enorm cheesy, maar ik ben nog altijd blij als hij thuis komt na een dag werken en ik baal nog steeds als het maandagochtend is. Maar even als vrouwen onder elkaar: een man die accepteert dat je My heart will go on uit volle borst meezingt is de ideale man toch? En dan bedoel ik echt het hele liedje, want ja, ik ken de hele tekst uit mijn hoofd haha. Korte kanttekening: zoonlief rent gillend naar boven dus dat zegt wel iets over mijn zangcapaciteiten.

Gelukkig is hij net een mens en heeft ook wat minpuntjes. Mijn grootste irritatiepuntje? Hij kan niet koken. Hij vindt het niet leuk, is inspiratieloos en mijd recepten met meer dan 3 stappen. Zijn signature dish is dan ook spaghetti carbonara of zalm met pesto uit de oven. Uiteraard weer met spaghetti. Nu kan ik je vertellen dat ik glutenvrije pasta over het algemeen niet te hachelen vind en bovendien mis ik mijn veggies! Om het voor te zijn dat ik als 80-jarige nog steeds klaag over zijn skills in de keuken krijgt hij vandaag het ultieme cadeau: een kookboek voor mannen! Dat is meteen een van de tips die ik vandaag met jullie deel. Zo krijg je jouw man de keuken in!

Zo krijg je jouw man de keuken in!

Zo krijg je jouw man de keuken in!

1. Geef hem stille hints

Een maf schort, een kookboek boordevol recepten met bier, een mailtje met wat linkjes naar lekkere recepten. Houd bij het doorsturen van jouw favo recepten wel even rekening met het brein van jouw lief. Ken je dat boek Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus nog? Bedien je man dus op zijn wenken met mannelijke recepten. Simone’s Kitchen heeft bijvoorbeeld heerlijke Dudefood Dinsdag recepten, maar vergeet ook de mannelijke bloggers niet. Mister HUNGRY Sam is mijn favoriet. Wellicht niet allemaal Eat.Pure.Love proof, maar zijn foto’s alleen al zijn om te watertanden!

Ook handig: voor de wat visueler ingestelde mannen kun je heel veel simpele food filmpjes vinden op internet.

2. Upgrade zijn signature dish

Want laten we wel zijn: als de basis goed is kun je hier maar beter op voort borduren toch? En nog een klein tipje uit eigen ervaring, houd het bij maximaal 5 gerechten. Scheelt keuzestress en wedden dat manlief na een paar keer fluitend in de keuken staat? Wie weet kunnen jullie zelfs samen in de keuken vertoeven! Want praten, koken en tegelijkertijd een wijntje drinken is wel zo gezellig toch?

3. Maak het hem lekker makkelijk!

En doe zoals ik vandaag! Ik gaf manlief een kookboek speciaal voor mannen. Lekkere recepten, korte beschrijven, geen ingewikkeld gedoe en nog beter: ik kan (en wil) alles eten uit dit boek. No more excuses mister! Alle recepten in dit boek zijn glutenvrij, zonder e-nummers en vrij van geraffineerde suikers. Just saying…

4. Duik samen de keuken in

En geef hem vervolgens taakjes die hij normaal gesproken vermijdt of die jij juist wilt vermijden (gnagna). Zonder gekheid, samen koken is gezellig en als je een kleine keuken hebt ook best romantisch toch? En wil je rollen met je ogen omdat manlief met een aardappelschilmesje het vlees snijdt, doe dit dan achter zijn rug om. Ik heb ook ontdekt dat roepen dat het bij zijn opvoeding hoort niet helpt. Wat wel helpt is lief lachen. Let love rule!

5. Maaltijdbox

De maaltijdboxen vliegen momenteel om je oren. Maar zeker voor de drukbezette man is zo’n box wel een uitkomst. Het web of jouw meterslange rij met kookboeken doorspitten hoeft niet meer. Deze boxen hebben handige receptenkaarten met plaatjes! Erg fijn. En een klein zoektochtje op het wereld wijde web levert zelfs biologische boxen op.

6. Echte liefde…

Heeft hij zich uit staan sloven, maar is het eten echt niet (of niet echt) eetbaar? Tip van de dag: geef opbouwende kritiek of zeg gewoon helemaal niets. Ik heb de gave dat mijn non verbale communicatie nogal uitgesproken is, dus let daar ook even op. Oefening baart kunst, dus geef je man wat ‘room for improvement’. Rome is tenslotte ook niet op 1 dag gebouwd.

Let love rule!

Heb jij nog een tip die niet mag ontbreken in dit rijtje? Deel hem dan gerust in de reacties hieronder. Sharing is caring!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This