Koken op de camping: zomerse curry
Kamperen, ik ben er dol op. Net als heel veel anderen pak ik ieder jaar de tassen in, om er voor een kleine drie weken tussenuit te gaan. Op vakantie gaan geeft mij nog wel eens wat stress. Wat moet er mee? Wat laat ik thuis? Heb ik alles? Is alles thuis geregeld? Hoe pak ik onze vouwwagen in dat alles er in kan? Nee, op vakantie gáán is niet echt een hobby van mij.
Op vakantie zíjn daarentegen weer wel! Zo gauw de vouwwagen op zijn plek staat, heb ik eindelijk écht vakantie. Alles op standje relax, heerlijk! Wat ik soms wel mis op vakantie, is mijn uitgebreide keuken. Met alle potjes, pannetjes en koelkastruimte. Wij zijn met een gezin van vier, en maken gebruik van een kleine koelkast, die in onze vouwwagen staat. Vergeleken met thuis is dat dus enorm passen en meten. Wat moet er in, wat kan er uit.
Koken op de camping
Koken op de camping is natuurlijk ook van een heel ander kaliber als thuis. Thuis heb ik alles wat mijn kokend-hartje begeerd, op vakantie is dat natuurlijk iets anders. Een tweepits-gasstel en een gasbarbecue, daar doen we het mee. Klopt, wij zijn wel een klein beetje luxekampeerders en hebben dus iets meer kookruimte als de die-hards! Maar makkelijker word ik wel. De mooie opmaak van de borden die ik thuis probeer te doen, laat ik op vakantie graag achterwege. Waar ik dingen in één pan kan doen, doe ik dat ook graag. Scheelt tijd, geknoei en afwas. Daar hou ik van!
De boodschappen? Heerlijk! Ik vind het echt genieten om iedere dag even over de plaatselijke markt of door de winkeltjes te struinen, op zoek naar lekker rijp fruit, verse groenten en mooi vlees. Ook dat is voor mij vakantie, daar uitgebreid de tijd voor nemen!
Zomerse curry
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
rijst (75 gram per persoon)
600 gram sperziebonen
300 gram kipfilet
kokosolie
200 ml kokosmelk
1 rode peper (of sambal)
3,5 eetlepels currymix
peper en zout
Het recept voor de currymix vind je hier!
Zo ga je te werk
- Kook de rijst en de bonen. Omdat deze nagenoeg dezelfde kooktijd hebben, doe ik deze bij elkaar in de pan. Het scheelt ruimte, en doordat er currysaus door het gerecht gaat, wordt alles toch één geheel.
- Braad de kip in de kokosolie, met wat peper en zout
- Voeg de currymix en de kokosmelk toe aan de kip, als deze bijna gaar is. Laat dit even lekker sudderen.
- Serveer de rijst, bonen en kip. Voeg wat rode peper toe naar smaak
De currymix is van zichzelf vrij mild van smaak. Hou je van wat meer pit, voeg dan wat meer rode peper, sambal of een scheutje citroensap toe. Ik doe dit vaak achteraf, omdat mijn man en ik dol zijn op gekruid eten, maar de kinderen een heel stuk minder. Zo eten we allevier hetzelfde gerecht, maar precies zoals wij het zelf lekker vinden!
Enjoy!
Wat is jouw favo maaltje op de camping? Laat het ons weten in de comments. Vinden we leuk!
Liefs Nicky
Volgen jullie mij al op Instagram?
0 reacties