Koolhydraatarme nasi goreng van bloemkool
Bloemkool als vervanger van rijst? Yes! Nasi Goreng is een typisch Indonesisch gerecht. Door de rijst te vervangen door bloemkool krijg je een koolhydraatarme nasi goreng van bloemkool. Gezonde nasi boordevol groenten dus! Dit recept voor nasi goreng is ideaal voor een doordeweekse dag. Binnen een half uurtje staat de nasi al op tafel. En eventuele leftovers? Die warm je de volgende dag simpelweg even op in de koekenpan. Sowieso vind ik deze nasi de volgende dag nog lekkerder, de smaken van je homemade kruidenmix komen dan nog beter tot hun recht. De bloemkool heeft in dit recept een heerlijke bite. Doordat je de bloemkool roerbakt en op smaak brengt met zelfgemaakte nasi kruiden is de echte bloemkoolsmaak verdwenen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Nasi maken zonder pakjes en zakjes? Simpel. Je maakt je nasi kruiden gewoon lekker zelf!
Heb je het recept voor pizza met een bodem van bloemkool al gespot? Ook een aanrader!
Wat heb je nodig?
voor 2 personen
1 bloemkool (ongeveer 400 gram)
300 gram biologische kipfilet in stukjes
1 prei
1 ui
1/2 rode paprika
1 rood pepertje
geraspte wortel
een klein bakje taugé
2-3 eieren
handje cashewnoten
nasikruiden*
*Ik gebruik de homemade zoutloze kruidenmix naar recept van gastblogger Nicky.
Zo ga je te werk
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Vermaal ze in je keukenmachine tot korrels. Niet te lang malen, anders kun je beter couscous of rijstepap maken of in het ergste geval wordt het bloemkoolpuree. Ook lekker, maar niet de bedoeling natuurlijk.
- Bak de stukjes kipfilet in een koekenpan. Zet het vlees na het bakken even aan de kant.
- Snijd de prei in de lengte door en snijd de prei vervolgens in kleine stukjes.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snijd het rode pepertje ook in kleine blokjes.
- Rasp de wortel, snipper de ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.
- Fruit de ui tot deze glazig is en voeg de paprika, wortel, het rode pepertje en prei toe.
- Na een aantal minuten kan de taugé erbij. Bak de taugé een paar minuutjes mee.
- Bak ondertussen de eitjes in de koekenpan. Ik heb in dit recept gekozen voor scrambled eggs, maar een omelet of spiegelei kan natuurlijk ook.
- Schep de groenten uit de pan over op een bord. Bak in deze koekenpan de bloemkoolrijst in een paar minuten gaar.
- Voeg de groenten, de gebakken kipfilet, scrambled eggs en de nasikruiden toe. Roer goed door elkaar en verwarm de bloemkool nasi nog even op hoog vuur.
- Verdeel de bloemkoolnasi over de borden en strooi er nog wat cashewnoten over voor een heerlijke bite.
Heb je de bloemkoolbroodjes al gespot? Deze koolhydraatarme broodjes zijn ook heerlijk!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
Ook lekker als pilaf