Zuivelvrije kwarkbroodjes met noten en vruchten

Mirjam Blanken

5 februari 2019


Zuivelvrije kwarkbroodjes met noten en vruchten

Dit weekend ging er een wereld voor mij open: deze zuivelvrije kwarkbroodjes heb ik namelijk in mijn gloednieuwe Aerofryer gemaakt! Waarschijnlijk loop (inmiddels liep) ik hopeloos achter, want ik dacht dus dat zo’n apparaat er enkel was om ‘gezonde’ frietjes en snacks mee te bakken. Dat een Aerofryer veel meer is dan een veredelde frituurpan blijkt wel uit de 7 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s die dit apparaat telt. Bovendien is dit type Aerofryer groot genoeg om cakes, quiches en taarten in te bakken. Een cakevorm past net niet en daarom zijn het kwarkbroodjes geworden. Stiekem nog veel handiger, want ik heb ze per stuk ingevroren. En heb je geen Aerofryer? Dan kun je deze zuivelvrije kwarkbroodjes ook gewoon in de oven bakken. Enjoy!

En hoe leuk is dit? Op Instagram geef ik een Aerofryer cadeau aan een van mijn volgers!

 

Zuivelvrije kwarkbroodjes met noten en vruchten

Wat heb je nodig?

Voor 5-6 zuivelvrije kwarkbroodjes

250 ml romige plantaardige yoghurt
150 gr amandelmeel*
50 gr boekweitmeel
50 gr gemengde noten, grof gehakt
50 gr rozijnen
50 gr gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
2 eieren
2 el ahornsiroop
1 tl koekkruiden
2 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanille-extract 
een flinke snuf zout
een handje amandelschaafsel

*Amandelmeel maal je eenvoudig zelf in je blender of keukenmachine van witte amandelen. Stukken voordeliger!

kleine cakevormpjes (of muffinvormpjes)
Aerofryer (Princess 182050 Digital Family Aerofryer) of oven

Zuivelvrije kwarkbroodjes met noten en vruchten

Zo ga je te werk

  1. Klop de eieren los en zet even apart.
  2. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, koekkruiden en bakpoeder samen met een snuf zout in een mengkom.
  3. Voeg de geklutste eieren, het vanille-extract, de ahornsiroop en de plantaardige yoghurt toe en meng goed door elkaar.
  4. Tot slot roer je de rozijnen, gehakte noten en stukjes gedroogde abrikoos door het kwarkbrood beslag.
  5. Giet dit beslag in de vormpjes en strooi er nog wat amandelschaafsel over.
  6. Bak de kwarkbroodjes 16 minuten op 160 graden.
  7. Geen Aerofryer? Dan kun je de kwarkbroodjes ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de broodjes in 30 minuten gaar.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze zuivelvrije kwarkbroodjes te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Heerlijk maar ik zou ze ook graag bakken voor een vriendin die vegan eet. Waar kan ik de eieren door vervangen?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This