Zuivelvrije kwarkbroodjes met noten en vruchten
Dit weekend ging er een wereld voor mij open: deze zuivelvrije kwarkbroodjes heb ik namelijk in mijn gloednieuwe Aerofryer gemaakt! Waarschijnlijk loop (inmiddels liep) ik hopeloos achter, want ik dacht dus dat zo’n apparaat er enkel was om ‘gezonde’ frietjes en snacks mee te bakken. Dat een Aerofryer veel meer is dan een veredelde frituurpan blijkt wel uit de 7 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s die dit apparaat telt. Bovendien is dit type Aerofryer groot genoeg om cakes, quiches en taarten in te bakken. Een cakevorm past net niet en daarom zijn het kwarkbroodjes geworden. Stiekem nog veel handiger, want ik heb ze per stuk ingevroren. En heb je geen Aerofryer? Dan kun je deze zuivelvrije kwarkbroodjes ook gewoon in de oven bakken. Enjoy!
En hoe leuk is dit? Op Instagram geef ik een Aerofryer cadeau aan een van mijn volgers!
Wat heb je nodig?
Voor 5-6 zuivelvrije kwarkbroodjes
250 ml romige plantaardige yoghurt
150 gr amandelmeel*
50 gr boekweitmeel
50 gr gemengde noten, grof gehakt
50 gr rozijnen
50 gr gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
2 eieren
2 el ahornsiroop
1 tl koekkruiden
2 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanille-extract
een flinke snuf zout
een handje amandelschaafsel
*Amandelmeel maal je eenvoudig zelf in je blender of keukenmachine van witte amandelen. Stukken voordeliger!
kleine cakevormpjes (of muffinvormpjes)
Aerofryer (Princess 182050 Digital Family Aerofryer) of oven
Zo ga je te werk
- Klop de eieren los en zet even apart.
- Meng het amandelmeel, boekweitmeel, koekkruiden en bakpoeder samen met een snuf zout in een mengkom.
- Voeg de geklutste eieren, het vanille-extract, de ahornsiroop en de plantaardige yoghurt toe en meng goed door elkaar.
- Tot slot roer je de rozijnen, gehakte noten en stukjes gedroogde abrikoos door het kwarkbrood beslag.
- Giet dit beslag in de vormpjes en strooi er nog wat amandelschaafsel over.
- Bak de kwarkbroodjes 16 minuten op 160 graden.
- Geen Aerofryer? Dan kun je de kwarkbroodjes ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de broodjes in 30 minuten gaar.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze zuivelvrije kwarkbroodjes te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Heerlijk maar ik zou ze ook graag bakken voor een vriendin die vegan eet. Waar kan ik de eieren door vervangen?