Meet Kyra de Vreeze
Kyra de Vreeze (36) is natuurgeneeskundig therapeut, chef en foodfotograaf. Ze schrijft en fotografeert voor verschillende tijdschriften, ontwikkelt plantaardige recepten, werkt samen met bekende (inter)nationale food- en lifestyle-brands en blogt op www.kyraskitchen.com.
Kyra de Vreeze is een pionier op het gebied veganistisch eten. Ze maakt heerlijke, voedzame plantaardige gerechten. Meestal simpel, soms decadent, maar altijd met pure ingrediënten. Liefst van het seizoen. Haar nieuwe boek vegan. geeft volop groene inspiratie en staat vol prachtige foodfotografie. Met de favoriete ontbijtjes, lunchgerechten, snacks, avondmaaltijden en desserts uit Kyra’s Kitchen. Hoog tijd voor een kletspraatje met deze inspirerende vrouw dus!
Over plantaardig eten, opvoeden en toekomstplannen…
Ik noem mezelf nooit veganist, maar ook geen vegetariër. Ik eet voornamelijk plantaardig maar hou niet van dogmatisch en het in hokjes plaatsen. Mijn eetstijl is gebaseerd op liefde, aandacht en respect. Ik voed mezelf liefdevol en respectvol met dat waar ik behoefte aan heb. Ik eet pure kwaliteits ingredienten die met liefde en aandacht geproduceerd zijn. Dat wat ik eet heeft ook alles te maken met respect voor dier en natuur. Ik kies daarom voor lokaal en biologisch van kleine tuinders en telers. Ik zou, uit respect voor een dier, nooit vlees of vis eten.
Mijn man eet graag vlees en ik eet plantaardig. We koken dus een pure plantaardige basis waar Yoshi om de dag wat vlees bij eet. We hebben besloten onze dochter zelf de keuze te laten waar ze behoefte aan heeft, wat passend voor haar is. Lou eet eens per week wat vlees, altijd van de biologisch (dynamische) slager. Ze houdt daarnaast enorm van kaas, boter en yoghurt. Ik zorg altijd dat ik de mooiste rauwmelkse biologische kazen en grasgevoerde boter en kefir in huis heb. Ons eetpatroon draait dus niet alleen om plantaardig maar vooral ook om respect voor ieders behoefte en alles om ons heen. Altijd kiezend voor de meest pure, ongeraffineerde, biologische en eerlijke producten. Mocht Lou tzt andere behoeftes en wensen hebben, bijvoorbeeld aangeven geen vlees meer te willen eten, dan zullen we dat respecteren en supporten. Ik vind het belangrijk dat ze zelf leert eerlijke keuzes te maken.
Twee weken geleden ontving ik de sleutels van mijn eigen studio, die ik momenteel aan het renoveren en decoreren ben. Het wordt prachtig! Vanaf augustus ga ik daar (in opdracht van duurzame merken) fotograferen, recept ontwikkelen en schrijven. Daarnaast zal ik er eens per maand een workshop verzorgen. De workshops zijn inspiratie sessies op het gebied van health, food, fotografie of styling. Denk aan een workshop hoe je een voedzame plantaardige maaltijd bereid of workshops simpel gezond en seizoenskoken. Per keer is er plek voor 5 personen, zo is er individuele aandacht en ruimte voor persoonlijke vragen en wensen. Elke sessie wordt afgesloten met een gezamenlijke (zelfbereide) lunch aan een mooie lange tafel.
Titel: vegan.
Ondertitel: De favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen
Auteur: Kyra de Vreeze
Prijs: € 17,99
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Eat more plants!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
De moerbei bonbons klinken wel heel erg leuk 😀