Matcha bliss balls met chocolade
Dit is alweer bliss ball recept nummer 9 op Eat.Pure.Love. Dat zegt denk ik al genoeg: ik ben fan van deze gezonde snack balletjes! Niet alleen maak je ze supersnel klaar en zijn ze ook nog eens erg lekker, maar deze bliss balls zijn een ideale foodprep. Ik maak vandaag ’s avonds een voorraadje, die ik vervolgens invries. Handig voor onderweg en stukken goedkoper dan de welbekende snackreepjes uit het whole food schap.
Vier weken voor de oogst, waarbij de blaadjes met de hand geplukt worden, wordt de theeplantage afgedekt met donkere matten of zeildoeken. Door het filteren van direct zonlicht wordt ook de productie van aminozuren verhoogd, waaronder het aminozuur L-theanine. Dit aminozuur staat bekend om zijn kalmerende effect. De combinatie van de cafeïne (die je ook in matcha vindt) en L-theanine zorgt voor een betere concentratie, een natuurlijke energieboost en tegelijkertijd een ontspannen gevoel.
Wist je dat Japanse boeddhistische monniken matcha groene thee al duizenden jaren gebruiken als hulpmiddel bij het mediteren? Zo zijn ze tijdens de veelal lange meditaties ontspannen, maar toch alert.
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 15 matcha bliss balls
10 Medjoul dadels, zonder pit
5 el kokosrasp
75 gr cashewnoten
1 el kokosolie
3 el cacaopoeder
2 el matcha poeder (+ 1 el extra als topping)
1 tl vanillepoeder
een snufje zout
Zo ga je te werk
- Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en mix totdat je een kruimelig ‘deeg’ krijgt.
- Vorm balletjes van het deeg. Ik houd per balletje een gewicht van ongeveer 25 gram aan.
- Rol de bliss balls nu het matcha poeder.
Bewaar deze matcha dadelballetjes in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Maar invriezen kan natuurlijk ook.
Nog meer lekkere bliss ball recepten vind je hier!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Al zoekend naar recepten met cranberries kwam ik op Eatpurelove terecht.
Wat een leuke en inspirerende recepten! Ik kom vast nog een keer terug!