Matcha smoothie met kokosmelk en banaan
Over groene smoothies gesproken! We hebben een winnaar hoor! Die groene kleur heeft deze matcha smoothie trouwens te danken aan het stofje chlorofyl. Chlorofyl geeft bladgroenten niet alleen hun groene kleur, maar geeft jouw gezondheid ook een flinke boost. En aangezien ik in de zomermaanden verfrissende en gezonde smoothies wel kan waarderen, mocht het recept voor deze matcha smoothie natuurlijk niet uitblijven. Tijdens mijn reis door Thailand stonden deze matcha smoothies eigenlijk overal wel op de kaart. Maar helaas pindakaas, niet overal werden ze gemaakt met plantaardige melk en bovendien zijn ze nogal scheutig met suiker. In dit recept gebruik ik heerlijk romige kokosmelk. Wil jij een ‘skinny’ matcha smoothie? Gebruik dan meer water of een plantaardige melk zoals amandelmelk. Matcha koop je trouwens niet alleen online, maar zelfs Albert Heijn heeft een biologische variant van Bio Today in haar (online) assortiment. Enjoy!
Heb je de matcha donuts met chocolade al gespot?
Wat heb je nodig?
voor 1 matcha smoothie, 250 ml
1 tl matcha poeder
150 ml kokosmelk
100 ml water
1 el honing
(bevroren) banaan
snufje vanillepoeder
snufje zout
ijsblokjes
blender
Zo ga je te werk
- Lekkerder kan ik het niet maken, makkelijker wel: doe alle ingrediënten (behalve de ijsblokjes) in je blender.
- Blend totdat je een romige groene smoothie hebt.
- Giet jouw matcha smoothie over in een glas en voeg de ijsblokjes toe. Want ijskoud is dit gezonde drankje toch het lekkerst!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze groene smoothie met matcha te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Afbeelding: Shutterstock
0 reacties