Zo maak je vegan mayonaise zonder ei

vegan mayonaise zonder ei

Mirjam Blanken

22 maart 2018


Zo maak je vegan mayonaise zonder ei

Oh jongens, ik krijg zo vaak de vraag hoe eieren vervangen kunnen worden in recepten dat ik jullie dit easy peasy receptje voor vegan mayonaise niet wil onthouden. Deze mayonaise zonder ei is een basisrecept en dus kun je lekker variëren. Mijn favoriet is mayonaise met kerriepoeder, maar met verse groene kruiden is deze mayo ook erg lekker. Enjoy!

Vegan mayonaise met zoete aardappel friet, need I say more?

Tips & tricks

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Anders gaat de boel schiften en is je mayonaise gedoemd te mislukken.
  • Gebruik in plaats van zonnebloemolie of druivenpitolie eens olijfolie. Een stuk beter voor je gezondheid. Gebruik wel een milde variant olijfolie. Extra vierge geeft namelijk een bittere smaak.
  • Homemade mayonaise kun je in een afgesloten pot maximaal een week in de koelkast bewaren.
  • Een teentje knoflook of verse kruiden zoals tijm, bieslook of rozemarijn geven je mayonaise een heerlijke smaak.
  • Gebruik in plaats van citroensap eens limoensap. Heerlijk fris!
  • Wil je jouw mayonaise net wat zoeter? Voeg dan een eetlepel agavesiroop toe.

vegan mayonaise zonder ei

Wat heb je nodig?

250 ml plantaardige olie zoals olijfolie, zonnebloemolie of druivenpitolie
125 ml ongezoete sojamelk
1 el mosterd (of een halve theelepel mosterdpoeder)
1 el (verse) citroensap
1 el appelciderazijn
zout en peper naar smaak

staafmixer of blender

Zo ga je te werk

Met de staafmixer

  1. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een mengkom en mix dit even goed door met een staafmixer.
  2. Giet de olie er vervolgens scheutje voor scheutje bij terwijl je de staafmixer goed op de bodem van je mengkom houdt.
  3. Bewaar de vegan mayonaise in een goed afgesloten glazen pot in de koelkast.

Met de blender

  1. Ga je voor zelf mayonaise maken in de blender? Mix dan wederom eerst alle ingrediënten behalve de olie met elkaar.
  2. De meeste blenders hebben een opening aan de bovenkant en die ga je nu gebruiken. Ondanks de smalle opening spettert deze variant wel stukken meer. Voorzichtigheid is dus geboden.
  3. Laat je blender aanstaan en giet scheutje voor scheutje de olie erbij.
  4. Blijf mixen tot je een witte mayonaise hebt.

Enjoy!

Zo maak je mayonaise zonder ei

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Brent Hofacker via Shutterstock

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

4 Reacties

  1. Gelukt! Hij is heerlijk, dank je voor het recept.

  2. Hay!
    Zou je deze vegan majo ook zonder soja kunnen maken? Maar bijvoorbeeld met rijst melk?
    Ik hoor het graag 🙂

  3. Hoe kan het dat ie nog vloeibaar blijft?? Bij 2e poging nog steeds niet stijf!

  4. Mayonaise blijft dun. 2 x geprobeerd in 2x een andere kom/weckpot maar helaas. Waar ligt dit aan?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This