Emoties en intuïtie helpen jou groeien

Emoties en intuïtie helpen jou groeien

Maria van den Heuvel

30 oktober 2016


Emoties en intuïtie helpen jou groeien

Soms is het nodig verandering aan te brengen in je leven. Je emoties en je intuïtie helpen jou die volgende stap in je leven te zetten. Of die stap nu klein en groot is. Ze geven je informatie over wat wel en niet goed gaat in je leven-en vooral waar je naartoe wilt. Emoties en intuïtie helpen jou groeien. Maar hoe kun je jouw emoties en intuïtie gebruiken om vooruit te komen in het leven? Hoe zit dat nu precies? Wat is het verschil tussen je emoties en je intuïtie?

Wat zijn emoties en wat betekenen ze?

Je emoties hebben een belangrijke rol in je leven. Ze laten weten hoe je je voelt en of je boos, blijf of verdrietig bent. Daarnaast hebben je emoties nog een grotere rol om verandering aan te brengen. Het woord emotie is ontleend aan het Latijnse woord émovéré wat ook betekent ‘in beweging brengen‘. Een emotie is vaak heftig en kortdurend. Je bent bijvoorbeeld even boos. Het doel van zo’n emotie is jou de informatie te geven die je nodig hebt om iets te kunnen veranderen. Dat kan bijvoorbeeld iets in je eigen manier van denken zijn. Misschien past een negatieve gedachte niet meer bij je. Of moet je iets veranderen aan de manier waarop je communiceert. Of is iets wat je doet ongezond voor je. Je emoties sturen je gedrag en geven je van dag tot dag informatie om je leven bij te sturen.

Het doel van emotie is jou de informatie te geven die je nodig hebt om iets te kunnen veranderen.

Wat is intuïtie?

Ook je intuïtie geef je informatie. Al is dat wel op een andere manier. Je intuïtie is stabiel en wat meer op de achtergrond aanwezig dan je emoties. De boodschap van je intuïtie blijft onveranderlijk en blijft je hele leven bij je. Het is de drijvende kracht om grote veranderingen in je leven aan te brengen. Intuïtie gaat over de grote levensvragen. Wat wil je doen in dit leven, wat maakt je gelukkig, wie ben je- en hoe kun je jouw eigen pad volgen? Intuïtie blijft voor altijd bij je. Ook omdat het maken van deze keuzes vaak je grootste uitdaging is en dat het behoorlijk spannend kan zijn je eigen pad te volgen. Wel zijn zowel je intuïtie en je emoties bedoeld om je in beweging te brengen en hebben ze ieder hun eigen sterke transformerende kracht. Als je leert te luisteren naar de taal van je emoties en je intuïtie weet je eigenlijk precies welke beslissingen je kunt nemen in je leven.

Vergroot je gezondheid met je intuïtie!

Hoe kun je emoties en je intuïtie gebruiken?

Waarom is het nu nodig om te communiceren via emoties en intuïtie? Om je verder te helpen en te zorgen dat je op een prettige, gezonde en relaxte manier het leven kan leiden wat bij jou past. En je emoties en intuïtie geven signalen af om je op het juiste pad te brengen. Dat gaat niet altijd vanzelf. Je kunt je voorstellen dat als je leven redelijk goed verloopt en je best tevreden bent er geen reden is om verandering aan te brengen. Pas als iets voor een langere tijd heel slecht aanvoelt, kom je in actie en breng je verandering aan. Dat hoor je ook vaak terug in de verhalen van mensen. Bijvoorbeeld iemand met een burn-out die een carriereswitch heeft gemaakt. Waarschijnlijk had die persoon die stap niet gezet, als alles goed was blijven gaan.

Door goed te luisteren en je eigen taal goed te begrijpen kun je mooie stappen maken in je leven. Daarom help ik je in het volgende blog ook hoe je beter kunt begrijpen wat je emoties en je intuïtie jou vertellen en vooral hoe je dat kunt toepassen in jouw leven!

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This