Zo slagen jouw goede voornemens wel!

friday favorites

Maria van den Heuvel

30 december 2016


Zo slagen jouw goede voornemens wel!

Het nieuwe jaar breekt aan. Ben jij al bezig met je goede voornemens? Voordat je start is het goed te snappen hoe je jouw goede voornemens ook echt kan laten slagen. Want de meeste goede voornemens sneuvelen al binnen de eerste week. En dat is zonde. Als je een gewoonte wil veranderen bijvoorbeeld zoals minder snoepen, dan richt je je vaak op de gewoonte zelf. En maak je een besluit dat je niet meer gaat snoepen. Vaak lukt dat dus niet.

En dat heeft ermee te maken dat je vooral richt op het veranderen van de gewoonte. Dat is een stukje van het patroon en je mist het geheel. En dat is nu precies de reden waarom het dan niet lukt. Het kan ook anders. Jij kan al jouw voornemens en dromen waarmaken als je leert gebruik te maken van jouw innerlijke communicatie- de taal van jouw intuïtie en emoties. Zij gaan jou helpen van dag tot dag andere keuzes te maken zodat jij jouw doelen wel bereikt. Hoe je dat kunt doen lees je hieronder.

Zo slagen jouw goede voornemens wel!

Waarom slagen zoveel pogingen niet?

De reden dat veel pogingen niet succesvol zijn is dat een gewoonte niet zomaar een gewoonte is. Een gewoonte heeft altijd een reden. Je snoept bijvoorbeeld als je niet goed voelt. Dan kun je wel besluiten met je verstand om minder te snoepen. Maar die gewoonte is gekoppeld aan een gevoel bij jou- je niet goed voelen. En de kunst is om dan ook aan de oorzaak te werken. Je kunt geen gezonde lifestyle hebben als je ongezonde gedachtes hebt. Het matcht dan niet als het ware.

Hoe kan ik daar verandering in aanbrengen?

Gelukkig beschik je over een bron van informatie die alle antwoorden bij zich draagt en oplossingen om jou verder te brengen- en die altijd voor jou beschikbaar is. En dat is je intuïtie en dat zijn je emoties. Waarbij je intuïtie je vooral vertelt wat je verlangens zijn, je levensdromen en je herinnert hoe je echt tot bloei kan komen. Je emoties geven een signaal af als je iets doet wat niet goed voor je is of als je gedachtes hebt die niet bij je passen. Als je deze leert te gebruiken, heb je alle tools in handen om te bereiken wat jij wil!

Start een doel vanuit je intuïtie

Je intuïtie praat met je en vertelt je wat jouw verlangens zijn, wie je echt bent en wat belangrijk is voor jou in je leven. Maar de stem van je intuïtie verstomt al snel in de drukte van het dagelijkse leven. Als je echt contact wil maken met je intuïtie kun je je daar het beste op afstemmen. En dat is belangrijk. Want je kunt doelen maken voor jezelf vanuit je hoofd. Bijvoorbeeld dat je af wil vallen en 3x per week wil sporten. Maar het kan best zijn dat je dan de ladder tegen de verkeerde muur zet. En dat je je richt op afslanken, terwijl het probleem er misschien in schuilt dat je ontevreden bent over jezelf. Zo’n poging mislukt dan ook meestal, omdat het vanuit de verkeerde reden is gestart. Niet uit zelfliefde maar uit zelfhaat eigenlijk. Door eerst je intuïtie te raadplegen wat je echt wil, start je een doel vanuit een positieve beweegreden.

Feedback vanuit je emoties

We vinden emoties soms best lastig. Want ze zijn heftig en je kunt ze niet uitzetten. Je kan ineens heel heftig boos worden of verdrietig, teleurgesteld. Dan wordt er iets in je geraakt. Stel dat jij wil stoppen met roken en op 5 januari steek je toch een sigaret op.  Dan kun je teleurgesteld zijn in jezelf. En dat gevoel is vaak een trigger om het op te geven en weer terug te vallen in ongezond gedrag. Het wordt toch nooit wat. En dat is jammer. Want juist het luisteren naar zo’n emotie kan heel waardevol zijn en jou de informatie te geven die je precies nodig hebt om door te gaan met een gezondere lifestyle.

Blijf positief

Want waarom ben je teleurgesteld in jezelf? Moet je meteen iets goed dan als je iets verandert? Leg je de lat dan niet enorm hoog voor jezelf? En kun je jezelf niet waardering voor de poging? De teleurstelling kan dan een overtuiging in jezelf spiegelen dat je jezelf niet goed genoeg vindt. Laat die gedachte los en ga verder met het werken naar gezonder gedrag. Kijk of je het kunt zien als een proces. Je hebt zo’n gewoonte niet in één dag opgedaan. Waarom moet je die dan wel in één keer omdraaien?

Probeer het positieve te vinden. Elke poging brengt je dichter bij je doel. Als je het opgeeft bereik je doel niet. Als je echt gecommitteerd bent aan je doel en bereid bent te leren van elke poging zul je jouw doel altijd bereiken. Maar wees lief voor jezelf!

Afstemmen op je intuïtie doe je zo!

1. Wat wil je vanuit je intuïtie bereiken?

Je kunt ook dagelijks je intuïtie raadplegen. Wat wil je vanuit je intuïtie bereiken? Wat is vandaag belangrijk voor je? Gebruik hiervoor de afstemoefening via deze link

2. Stel vragen

Een hele simpele manier om contact te maken met je intuïtie door vragen te stellen. Misschien krijg je niet altijd a la minute antwoord. Maar mijn ervaring is dat je altijd antwoord krijgt op het voor jou juiste moment. Stel open vragen, zoals:

  • Welke stap kan ik nu zetten?
  • Wat wil ik leren?
  • Wat is belangrijk voor me?

3. Gebruik de dagelijkse feedback van je emoties

Door goed te luisteren naar je emoties kun je enorm snel groeien. Maar hoe doe je dat en hoe interpreteer je jouw emoties goed? Een heel simpele regel is de volgende: voelt het goed of niet goed? Als het goed voelt- gewoon doorgaan. Als iets niet goed voelt, dan is het belangrijk te onderzoeken waarom het niet goed voelt. Het kan namelijk betekenen dat je niet meer goed afgestemd bent op je intuïtie of er een blokkade is in je denken. Check bij jezelf of de doelen niet kloppen en acties of dat er een overtuiging in je zit die negatief is en die je mag loslaten.

Stel je intuïtie daarvoor de volgende vragen:

  • Wat houdt me nu tegen?
  • Welke gedachte of emotie mag ik loslaten?
  • Waarin kan ik groeien?
  • Wat kan ik doen om de volgende stap te zetten?

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This