Je intuïtie ontwikkelen: 5 inspirerende tips om te leren luisteren naar je intuïtie!

intuitie

Maria van den Heuvel

3 april 2020


Kinderen vs. volwassenen

Is het je weleens opgevallen hoe gemakkelijk kinderen dingen voor elkaar krijgen en hoeveel plezier ze hebben in alles wat ze doen? Dat komt omdat kinderen nog niet zo bezig zijn met wat ze verkeerd kunnen doen en open staan voor de wereld om hen heen. Bovendien zijn kinderen ook nog niet ‘gevangen’ in de grip van tijd. Ze spelen en leren. En dat doen ze intuïtief.

Wij als volwassenen doen dan weer juist het omgekeerde en laten vaak onze mind, onze gedachten de boel bepalen. Je denkt: ‘dit kan niet’ ‘ik heb niet genoeg tijd’ ‘ik ben te oud’ of ‘ik ben niet goed genoeg’. Dat soort negatieve gedachtes werken je vervolgens tegen. Mede door deze gedachtes kom je vaak niet eens in actie. En als je dan wel in actie komt krijg je vaak bevestigt wat je gelooft. Bummer! Of niet?

Nope! Als je dat soort overtuigingen tegenkomt is het altijd een uitnodiging van je ziel om dat los te laten en weer te gaan kiezen van waar voelt voor jou. Maar hoe dan? Ik heb 5 tips op een rijtje gezet hoe je kunt leren luisteren naar je intuïtie en weer vanuit je gevoel kunt leven.

Hoe ontwikkel je je intuïtie eigenlijk?

De eerste stap bij het ontwikkelen van je intuïtie begint bij de relatie met je lijf en gevoel weer in ere herstellen. En dit doe je door te voelen wat goed voelt voor jou.

Als je werkt vanuit je hoofd, dan begint je werk waarschijnlijk ook vanuit een takenlijst, een plan, doelen stellen of een plan van aanpak maken. Vanuit je intuïtie werken werkt echter totaal anders. Hier draait het veel meer over de leiding volgen en je overgeven aan wat je voelt en die innerlijke leiding vervolgens durven volgen (ook al is het tegen elke norm in). Of beter gezegd: durf je zachte natuurlijke kracht te volgen.

Life is what happens to you while you’rebusy making other plans.

Gooi dat plan het raam maar uit!

Je bent waarschijnlijk zo gewend dat anders te doen. Een plan te maken, een doel te volgen en aan het werk te gaan. Wat er dan gebeurt is dat je jezelf te veel gaat richten op het doel en uit het oog verliest wat je werkelijk wilt neerzetten. Als de dingen vervolgens anders lopen (en dat loopt het altijd) dan raak je teleurgesteld. Dan wordt het lastiger dat doet te bereiken.

Vanuit je intuïtie werkt het anders. Dat vraag je te vertrouwen ook al loopt het anders en te blijven kiezen vanuit je gevoel. Totaal anders dus dan je nu doet. Dat heb je niet in een dag veranderd, dus gun jezelf wat tijd. Want bijna niemand doet dit zo.

1. Just be…

Begin je dag of eindig je dag of neem elke dag de tijd om even uit het ‘doen’ te stappen en even te zijn en bijvoorbeeld te mediteren of stil te zijn en te vragen wat nodig is. Vraag bijvoorbeeld wat is belangrijk voor mij? Wat voelt goed? Wat wil ik doen?

2. Wat voelt goed?

Maak keuzes gebaseerd op wat goed voelt voor jou. Stel jezelf voorop in je keuzes voor de rest. Dus durf onlogische en onveilige keuzes te maken door te kiezen wat voor jou wat belangrijk is zonder dat je weet wat het resultaat is. En omdat dit zo spannend is begin met kleine keuzes. Wat vind je leuk in je werk? Wat heeft je lijf nodig? Wat wil je eten?

3. Kies met je hart

Voel je hart in je keuzes. Dit kan zo simpel. Stel een vraag aan je hart. Leg de hand op je hart en voel bij een keuze wat het beste voelt en volg die keuze. Wat voelt goed en wat niet?

4. Wat zegt je lijf?

Luister naar wat je lijf je vertelt. Je lijf laat je altijd weten wat je voelt. Als je niet voor jezelf kiest (en geloof me, dat doe je vaker dan je denkt) dan voelt er iets off. Dat is de informatie van je intuïtie. Dus durf soms keuzes te maken die voor een ander onlogisch zijn omdat je vertrouwt op wat jij voelt. Dus volg die cursus waar je voelt waar je moet zijn, ook al lijkt het niet verstandig. Het is niet een kwestie van ‘eerst geloven en dan zien’ maar vertrouwen en dan krijgen wat je wil.

5. Je krijgt wat je nodig hebt

Je krijgt niet altijd wat je wil, maar wel wat je nodig hebt. Als je kiest vanuit je gevoel, moet je vertrouwen dat je krijgt wat je nodig hebt. Soms is dat niet wat je wil maar wel wat je nodig hebt. Later wordt dat altijd duidelijk.

Stel je wil een nieuwe baan, maar het lukt niet. Dan kan het zijn dat je een overtuiging hebt die dat tegenwerkt waardoor het niet lukt. Dat wil niet zeggen dat alles tegen je werkt. Dan krijg je op dat op je pad om het te mogen loslaten en door te gaan dus laat het niet te snel los.

Jij weet zelf wat goed voor jou is

En als laatste zou ik willen zeggen. Luister naar niemand dan naar wat waar is voor jou. Er zijn zoveel goeroes en experts. Maar niemand weet wat beter is voor jou dan jij zelf. Het is zo verleidelijk te luisteren naar een ander. Maar wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken.

Onthoud dat jouw intuïtie precies weet wat nodig is voor jou. En leer jouw waarheid te durven volgen. Volg wat jou blij maakt. Dat is de weg and have some fun with it. Want het gaat erom dat je plezier hebt in de reis en dat het doel niet meer is dan de horizon waar je naar toe beweegt.

Don’t forget to have fun!

Liefs Maria


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This