Bad day? No worries! Een off day is namelijk best waardevol

Bad day? No worries! Een off day is namelijk best waardevol

Maria van den Heuvel

28 september 2017


Je soms rot voelen is belangrijk

Vandaag heb ik een off day. En ik weet dat jij dat ook weleens heb. Daarom vind ik het belangrijk dit te delen met jou. Misschien denk je wel dat mijn leven elke dag fantastisch is omdat ik mijn missie volg. Maar dat is niet zo. Dat is bij niemand zo, want zo werkt het niet. Er zijn dagen dat je ‘on top of the world bent’ en soms voel je gewoon klote. En dat is okay. De meeste mensen laten dit alleen liever niet zien. Dat begrijp ik heel goed. Ik ook niet. Het maakt je namelijk kwetsbaar. Het liefst zou ik me op die dagen onzichtbaar maken en lekker op een dekentje op de bank verstoppen met een bord eten en de kat op schoot en de hele dag Netflixen of nog beter de hele dag in bed blijven liggen.

Maar ik kies ervoor dat niet te doen.

Let’s be honest…

Want ik weet dat jij ook van die dagen hebt dat je helemaal niet goed voelt en dat je het liefste wil verstoppen. Dat je:

  • slecht heb geslapen omdat je kind de halve nacht wakker was;
  • dat je een vervelende opmerking naar je hoofd kreeg van je collega of klant;
  • dat je computer telkens vastloopt en je het werk maar niet af kan maken;
  • ruzie hebt gehad met je geliefde.

En het stomme is, als iemand dan vraagt hoe het gaat, dan ben je geneigd automatisch meteen ‘ja goed’ te zeggen. Want het lijkt wel alsof het iedereen altijd maar fantastisch heeft. Als je kijkt naar Facebook en Instagram lijkt ons leven wel een groot uithangbord van geluk. Maar zo voelen we ons vaak van binnen helemaal niet. Ik weet dat het makkelijker is te zeggen dat je goed voelt, terwijl het niet zo is. Maar wat als je dat voor de verandering een keer niet doet. Zeg eens eerlijk hoe je echt van binnen voelt. Want weet je wat het is met gevoel? Hoe meer je het wegdrukt, hoe harder het terugkomt.

Bad day? No worries! Een off day is namelijk best waardevol

Een off day is best waardevol

Want juist de rotste dagen zijn hele waardevolle dagen. Zo’n dag bereidt je namelijk voor op een mooiere werkelijkheid dan je nu hebt. Het stoomt je klaar verandering. Tenminste als je jouw gevoel durft toe te laten, te erkennen en er laten zijn. Want als je het ontkent naar anderen of jezelf duw je het verder wordt en komt het harder terug. Je werpt een muur op juist voor datgene wat je allerliefste wil bereiken. Want wist je dat de wet van aantrekkingskracht dit niet voor niets in je leven brengt. Dat wordt ook wel contrast genoemd. Het betekent dat negatieve ervaringen en gevoelens je helpen te groeien. Want als je leven fantastisch verloopt, is er voor jou geen enkele noodzaak te veranderen. Als je niet goed voelt, dan wil je wel wat anders. Contrast scherpt dus jouw verlangen. Dus don’t fight it maar omarm het.

Accepteer je off day

Je kunt jezelf ook afvragen hoe open je kunt zijn. Als je meteen tegen negatieve gevoelens in het verweer komt, vecht je feitelijk tegen jezelf. Dat is een oorlog die je natuurlijk nooit kan winnen. Het rotgevoel houdt daardoor alleen maar langer aan. Kwetsbaar zijn is open zijn en het breekt muren in één keer af. Dat is ook de reden dat als we persoonlijke verhalen en struggles delen het altijd verbindt en goed voelt. Je accepteer jezelf dan in al je volledigheid. Daarin ligt onze grootste kracht. Als je open staat en alles van jezelf toelaat, dan sta je ook open voor al de mogelijkheden die het universum je te bieden heeft. En kun je ook al het moois op je pad toelaten. Je staat aan!

A bad day? Make it a better day

Terug naar vandaag. Naar die off day. Want natuurlijk hoef je jezelf tijdens een off day ook niet helemaal in die ellende te wentelen en erin te blijven hangen. Dat mag natuurlijk als je het fijn vindt. En soms is dat gewoon ook lekker. Treurig muziekje aan, in je pyjama op de bank, TV aan.

Zwelgen kan soms best fijn zijn. Maar het hoeft niet.

Je kunt een gevoel ook toelaten zonder dat je erin hoeft te verdrinken of het helemaal hoeft te begrijpen. De menselijke geest heeft ook de neiging het te dramatiseren. Gedachtes als ‘het komt nooit meer goed’ ‘waarom ben ik nou nog geen stap opgeschoten’ ‘het lukt me nooit’ helpen je natuurlijk niet. Leer bij jezelf herkennen als je in waarom of hoe vragen schiet. Dat brengt je namelijk dichterbij een oplossing en zorgt nooit voor een beter gevoel.

Je kunt wel je hulplijn raadplegen: je intuïtie. Zoals ik dat vandaag ook gedaan heb.

  • Wat heeft dit gevoel mij te zeggen?
  • Wat is de boodschap?
  • Waar wil ik naartoe?
  • Wat mag ik achter me laten.

En als je rot voelt, stel je dan gewoon voor dat je dat gevoel door je heen laat stromen. Voel het, ervaar het en laat het dan los. Het is maar een gevoel. Je gevoel kan binnen een split second veranderen. Het is altijd tijdelijk. Als je het loslaat is het voorbij. Dat is ook precies waarom emoties in je leven zijn- om je een zetje in de goede richting te geven. Het brengt je in beweging. Zodat je nare gevoel daarna kunt loslaten en jezelf te resetten voor de rest van de dag.

Ik wens jou en mij nog een fijne dag!

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This