Vergroot je gezondheid met je intuïtie

Vergroot je gezondheid met je intuïtie

Maria van den Heuvel

29 oktober 2015


Vergroot je gezondheid met je intuïtie

Als je aan gezondheid denkt, denk je al snel aan goede voeding, regelmatig sporten, ontspanning en bruisen van de energie. Allemaal waar. Toch is het plaatje niet compleet. Er is er meer nodig om echt succesvol gezond te zijn en blijven. Echte gezondheid ontstaat van binnenuit. Hoe jij denkt, hoe je met emoties en intuïtie omgaat en hoe jij over jezelf praat, vertelt je ook veel over je gezondheid. Want wist je dat jouw cellen in je lichaam letterlijk reageren op datgene wat je denkt, voelt en zegt? Door je manier van denken en voelen te verbeteren kun je jouw gezondheid dus een enorme boost geven!

Waarom lukt het niet altijd je gezondheid te verbeteren?

Ken je dat gevoel als je een periode ongezond hebt geleefd en je teveel hebt laten gaan? Je voelt je lusteloos en slecht over jezelf. Kortom, tijd voor verandering! Vanaf morgen begint je nieuwe leven. Geen suikers meer, alleen maar groenten en fruit en drie keer in de week naar de sportschool. Over drie maanden zit je super strak in je vel. Doutzen Kroes eat your heart out.

Nog geen twee weken later kom je tot de schrijnende conclusie dat je maar 1 keer naar de sportschool bent geweest, ’s avonds met een reep chocolade voor de TV hangt en ben je zwaar teleurgesteld in jezelf. Het goede nieuws is dat dit niets te maken heeft met een gebrek aan wilskracht. Het probleem is dat je de oplossing op de verkeerde plek zoekt. In het veranderen van gedrag, zonder dat je checkt hoe het met jezelf is gesteld. Elke succesvolle verandering begint vanuit. Want het is een bijna onmogelijke opgave gezond te leven als je ongezond denkt. Je gedachtes zitten dan niet op dezelfde golflengte als het doel wat je wil bereiken.

Een holistische kijk op gezondheid

Als mens besta je uit meer dan je lichaam en je geest. Je bestaat uit energie, trilling. Zo zijn je gedachtes, emoties en woorden ook rechtstreeks verbonden met je lijf en de mensen om je heen. Negatieve gedachtes beïnvloeden daarmee ook je gedrag. Dat is de reden dat veel goede voornemens al snel sneuvelen. Als je mind en gevoel nog niet op dezelfde golflengte zitten, is er een grote kans dat je poging faalt of dat je jezelf onbewust saboteert. De oplossing ligt in het creëren van een gezonde mindset en gevoel.

Dat werken aan je innerlijke self kan met je intuïtie. Misschien denk je bij intuïtie aan een voorgevoel of onderbuikgevoel. Maar je intuïtie is meer dan dat. Je kunt je intuïtie gebruiken als kompas in je leven. Het vertelt je precies wat je werkelijke verlangens zijn en spiegelt je ook waar je nog niet gelooft in jezelf. Zie het maar als je innerlijke bewustzijn.

Vergroot je gezondheid met je intuïtie

Als mens besta je uit meer dan je lichaam en je geest. Je bestaat uit energie, trilling. Zo zijn je gedachtes, emoties en woorden ook rechtstreeks verbonden met je lijf en de mensen om je heen. Negatieve gedachtes beïnvloeden daarmee ook je gedrag.

Tips om vanuit je intuïtie te werken aan je gezondheid

Je kunt jouw intuïtie ook inzetten om structureel je gezondheid te verbeteren. Een paar tips:

  • Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Stel jezelf de vraag: Wat wil je verbeteren in je gezondheid? Werk met het eerste antwoord wat in je opkomt en ga er vooral niet langer over nadenken. Je eerste ingeving is je intuïtie.
  • Stel jezelf dan de vraag waarom je dit wil. Maak een voorstelling van jezelf nadat je dit doel hebt bereikt. Als je wil bruisen van de energie bijvoorbeeld, wat betekent dit dan voor jou? Wat zie je jezelf doen, hoe zie jij er zelf uit, hoe reageert jouw omgeving op je, waar ben je? Hoe completer je dit beeld kan maken, hoe duidelijker je beeld krijgt op de redenen waarom je jouw doel wil bereiken.
  • Veel voornemens beginnen omdat je op dit moment niet tevreden bent. Dan start je vanuit een negatieve trigger. Het heeft als gevolg dat je inzoomt op het probleem. Richt je zoveel mogelijk op het doel en het bijbehorende gedrag en minder op het hier en nu.
  • Je kunt positieve intenties maken, dat zijn positieve boodschappen waarmee je jezelf bevestigt en het helpt je te focussen op je doel. Houd het wel eerlijk. Als je een affirmatie maakt en zegt: ik ben krachtig en je voelt dat je het niet gelooft dan heeft dat geen zin. Maak er dan één die zegt: ‘ik voel me elke dag sterker’. Dat is iets wat je wel kunt geloven. Sluit je ogen en zeg de affirmatie hardop en wees gelukkig als je dat doet. Je affirmatie wordt krachtiger als je het koppelt aan een goed gevoel. Zo start je met al een goed gevoel over jezelf nog voor je begonnen bent.
  • Start met je gezondere leven. Geef jezelf de ruimte. Een langdurige gewoonte is niet zomaar doorbroken. Maak kleine stappen, zodat het gemakkelijker voor jezelf is en reken jezelf niet af voor een niet geslaagde poging. Je lichaam en geest hebben ook tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie. Onthoud dat elke stap je dichter bij je doel brengt.

Health is wealth!

Wat zijn jouw ervaringen met het veranderen van je leefstijl? Laat het ons weten in de comments.

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This