Intuïtie voor dummies: wat is intuïtie eigenlijk?

intuitie

Maria van den Heuvel

21 april 2019


Wat is intuïtie eigenlijk?

Intuïtie is de taal van energie en gevoel- je kunt het wel de onderstroom noemen. Maar eigenlijk is je intuïtie, je energie en je hart een taal die niet in woorden te vatten is. Dat is bij deze de disclaimer. Vervelend, want je wil het zo graag begrijpen en in een hokje plaatsen.

Dat intuïtie niet concreet is wil niet zeggen dat intuïtie niet bestaat. De taal van energie communiceert nu eenmaal dwars door woorden heen. En jij weet dat al je hele leven. Want je geliefde heb je echt niet op een eisenlijstje uitgezocht. Er is een klik of niet. En zo werkt het stiekem bij alles.

Told you so. Sincerely, your intuition.

intuitie

Herkenbaar?

  • Je komt bij vrienden op bezoek. Je voelt dat er spanning heerst alsof er net een ruzie is geweest. Je voelt de spanning nasidderen. Dat gevoel, dat is je intuÏtie.
  • Net voordat je moeder of vriendin belt krijg je een ingeving dat ze belt en één seconde later belt ze. Dat is je intuïtie.
  • Je krijgt een mail waarin een collega heel enthousiast doet, maar je voelt dat het niet goed gaat. Dat is je intuïtie.
  • Op Facebook laat iemand het perfecte plaatje zien, maar je voelt dat het niet klopt. Dat is je intuïtie.
  • Je krijgt plotseling een ingeving of een idee. Dat is je intuïtie.
  • Je spreekt ineens heel wijs. Alsof de woorden je komen binnenvallen. Dat is je intuïtie.
  • Je zit in een flow. Je hebt te maken met synchroniciteit of mooie toevalligheden of mooie ontmoetingen. Precies de mensen of dingen die je nodig hebt. Dat is je intuïtie.
  • Maar het kan ook in simpele dingen zitten. Het weten als de olie bijgevuld moet worden in je auto net voordat het nodig is, weten dat het stoplicht op groen gaat of iemand je gaat inhalen of als er geld op je rekening wordt gestort. Simpele signalen maar wel vanuit je intuïtie
  • Weten wat iemand echt over je denkt ook als is het anders dan wat iemand zegt.

Intuïtie is een super power

Het is best wel fantastisch. Want intuïtie is hierdoor dus de extra informatie jou helpt. Het is datgene wat je niet met het blote oog kunt zien. Dus niet wat iemand doet of zegt, maar datgene wat iemand niet zegt. Dat maakt het ook lastig. Want vaak wil iemand die iets zegt uit zekerheid de onzekerheid verbergen. Zoek dus niet naar de bevestiging, want die ga je niet altijd krijgen. Maar durf gewoon op je onderbuikgevoel te vertrouwen. Intuïtie is echt een super power die je hebt als mens.

Dat vermogen heb je niet voor niets. Je kunt je voorstellen dat je het in de oertijd als je een bizon moest vangen dat je wist wat er in je omgeving gebeurde een soort 360 graden feedback. Dieren en kinderen hebben dit vermogen van nature. Je hebt vast weleens gehoord dat de dieren bij de Tsunami in Thailand al lang in de heuvels stonden en de mensen niets door hadden. Dat is instinct. Jij hebt dat vermogen ook. Je kunt het ook weer herontwikkelen. Alleen staat je denken er tussen.

Wat heb je aan intuïtie?

In dit geval heel veel. Want hoe denk je dat Einstein of Oprah of Steve Jobs die ideeën kregen? Intuïtie is de tom tom van jouw leven. Het herinnert jou aan wie je echt bent en wat je echt wil doen en wanneer je echt gelukkig bent. Op het moment dat je niet doet, merk je dat ook. Bijvoorbeeld een baan die je op papier alles geeft en een geweldig salaris geeft kan je op het oog alles geven maar toch voelt het niet goed. Dat is dus je intuïtie.

Intuïtie en je emoties

De stem van je gevoel en intuïtie is zeker niet de stem van je emoties. Dus daar waar jij heftige emoties voelt zoals boosheid, verdriet of kortdurende gevoelens van blijheid is dat niet altijd je intuïtie. Dat zijn je emoties en die komen vanuit je ratio of verstand. Die laten je vaak zien waar je blokkades zijn en nodigen je uit om in beweging te komen.

Misschien herken je wel dat je vindt dat je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen moet hebben maar dat dit je simpelweg niet lukt. Dat komt omdat zelfvertrouwen iets is wat je moet zijn of doen en niet iets is wat je bent. Wat je bent dat is je intuïtie, oftewel de stille motor die je drijft. De stem die onveranderbaar is. Je moet stil worden om die stem te kunnen horen. Het is de stem van je ziel. Die jou laat zien dat alles al in je zit.

Worden wie je bent…

Het nodigt je uit te worden wie je werkelijk bent. De keuze is ook altijd aan jou om dat op te volgen. Je hoeft het niet te doen. Maar als die stem bij je is en je luistert niet, dan kun je alles hebben wat je wil maar het is nooit genoeg. Omdat je geld hebt, een goed salaris, lieve vrienden maar je mist toch iets. Dan ga je jezelf opvullen met iets omdat er iets in de basis ontbreekt. Je missie nodigt je uit te doen wat jou diep van binnen gelukkig maakt. Waardoor je dat gevoel van vervulling kan ervaren.

Door simpelweg die signalen te durven volgen ga je de relatie met je gevoel weer herstellen en erkennen wat jou plezier geeft en echt vervulling geeft. De rest gaat zich dan invullen. Ieder mens is op de wereld met een eigen missie en dat is worden wie je werkelijk bent. Veel mensen voelen die roep en die calling wel en gaan zoeken wat het dan is wie ze werkelijk zijn.

Baby you got this!

Die missie is niet altijd te pinpointen in een beroep of in een professie. Het ligt veel meer in de kwaliteiten die je in de wereld te zetten hebt zoals verandering brengen of beweging brengen of helderheid. Hoe je dat invult is aan jou dat staat niet vast. Wat nu als je gewoon gaat luisteren naar wat je gevoel je vertelt en die zachte kracht van je intuïtie gaat vertrouwen? Hoe cool zou het zijn als je gewoon doet en kiest wat goed voelt? Dan ga je vanzelf in die grootsheid leven. Want jij hebt alles al in je!

Let your intuition rule!

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This