Your body talks! Wat doe jij ermee?

Your body talks! Wat doe jij ermee?

Maria van den Heuvel

18 februari 2016


Your body talks! Wat doe jij ermee?

Je lichaam communiceert constant met je. Misschien heb je het wel helemaal niet door. Dat is niet zo gek. We zijn nu eenmaal geneigd om veel tijd in ons hoofd door te brengen. Best gek eigenlijk, als je bedenkt dat we als oermens nog volledig één waren met ons lijf. Heel veel later is daar maar weinig van over gebleven. We leven veelal in ons hoofd, in onze gedachten. Maar is dat wel zo goed voor ons? En wat heb je nu precies aan je lijf? Your body talks! Wat doe jij ermee?

Your body talks! Wat doe jij ermee?

Als mens besta je uit een lichaam, je verstand en je bewustzijn, dat laatste zou je ook je ziel kunnen noemen. Gezamenlijk vormt dit een eenheid.

Lichaam, verstand en bewustzijn

Je lichaam heeft een heel belangrijke functie in het leven. Je word in je leven gedragen door je lichaam. Als er een schakel in het geheel uitvalt, functioneert het geheel niet meer. Dat maakt het belangrijk om goed voor je lijf te zorgen. Als mens besta je uit een lichaam, je verstand en je bewustzijn, dat laatste zou je ook je ziel kunnen noemen. Gezamenlijk vormt dit een eenheid.

In de werkelijkheid is er vaak frictie of ruis tussen die onderdelen. Dan raakt jouw levensenergie verstoord en dat heeft gevolgen voor je welzijn en gezondheid.

Luister jij naar je lichaam?

Je lichaam is vaak een vergeten schakel in deze drie-eenheid. Dat heeft te maken met onze manier van leven. Toch blijft je lichaam contact met je opzoeken door signalen af te geven over je gesteldheid. Dat begint al bij het opstaan. Voel je uitgeslapen of juist moe? Heb je pijn of ervaar je spanning je lijf? Hoe energiek ben je gedurende de dag? Moet je regelmatig gapen, ben je fit als je thuiskomt, heb je last van je ogen, voel je je vrolijk of juist niet? Dat zijn allemaal signalen van je lichaam.

Je bent in je hoofd

Dat zijn simpele en duidelijke signalen van ons lichaam. Het gekke is dat heel veel van die signalen aan ons voorbijgaan. Misschien herken je wel dat je al onder de douche aan het nadenken bent over die mail die je nog moet beantwoorden op je werk. Je bent dan in je hoofd en niet in je lijf. Vaak wordt dit versterkt verder op de dag, op je werk waar je denkwerk doet achter de computer en ook privé zit je natuurlijk snel achter je smartphone, TV of laptop. Dat maakt dat je al snel de aandacht voor je lijf verliest. Wat maakt dat eigenlijk uit? Het kan ervoor zorgen dat je disconnected raakt en signalen van je lijf gaat missen. En op een dag zit je ziek thuis en vraag je jezelf af hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Je lichaam heeft altijd gelijk

Jouw lijf weet precies wat jij wel of niet aankunt en laat je dat iedere dag weten. En geloof maar dat je lichaam dat het beste weet. Soms denk je dat je meer aankunt, maar zegt je lichaam stop. Op zo’n moment kan dat vervelend zijn. Maar is het eigenlijk niet heel fijn dat je lichaam precies laat weten hoe jij je voelt? Het vertelt je of je blij wordt van iets of niet. Het geeft je ontzettend veel informatie. En zo helpt je lijf je groeien. Het laat je ervaren of je nog happy bent in je relatie of in je werk? Je lichaam weet het precies. Het draagt veel wijsheid in zich.

Met elke negatieve boodschap die jij jouw lijf geeft, ontkracht je jezelf

Een simpele oefening

Je kunt het weer aanleren om meer te luisteren naar je lijf. Dat begint bij je bewustzijn- of je intuïtie. Bouw momenten in dat je contact maakt met je lijf. Begin met één moment per dag en bouw dat uit naar wat voor jou prettig is. Je kunt simpelweg je ogen sluiten en je lijf voelen.

Maar je kunt ook in je lijf zijn terwijl je bezig bent met een activiteit. Richt je met je aandacht op je voeten en hoe ze voelen of hoe je met je lijf op je stoel zit. Een simpele oefening om je aandacht terug te brengen naar je lijf en hier en nu. Je zult merken dat dit ook helpt rustiger te worden, en dat je beter gaat voelen. Listen when your body talks!

Health is wealth!

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This