Blue Monday: ik omhels je!

Blue monday: ik omhels je!

Hanneke Peeters

18 januari 2016


Blue Monday: ik omhels je!

Vandaag, maandag 18 januari, kan je je best een beetje down voelen. Dat kan natuurlijk elke dag, maar voor vandaag heeft een Britse psycholoog er een naam aangehangen: Blue Monday. De derde maandag in januari waarop voornemens wellicht mislukt zijn, de dagen donker en de vakantie te ver weg.

If each day is a gift, I’d like to know where I can return Mondays!

Blue monday: ik omhels je!

Ik wil graag iets schrijven over jezelf somber voelen. In onze maatschappij lijkt het alsof elke dag top moet zijn. Maar ja, als je het mij vraagt: dat is een illusie. Er zijn nou eenmaal dagen waarop je met het verkeerde been uit bed stapt of dat de HELE wereld het leuk heeft behalve jij. De vraag is hoe je met deze gevoelens omgaat.

Take care of yourself!

Ik heb namelijk ervaren dat voor  onrustige gevoelens weg lopen veel energie kan kosten. Want ja, ondanks mijn aandacht voor gezond eten, yoga en op tijd naar bed, zijn er dagen waarop ik me ellendig voel. Voor jezelf zorgen betekent ook dat je meer gaat voelen. Goede en slechte buien.

Ik ben behoorlijk hardleers, werd kwaad als de yogajuf mij vertelde dat alles okay was en dat ik niks hoefde te veranderen, maar juist moest accepteren. Neem van mij aan: alles is een kwestie van tijd, bewustwording gaat in stapjes. Ja, yoga, mindfulness en gezond eten helpen, maar het allerbelangrijkste is het niet voorbij gaan aan je gevoelens.

Dat betekent, bij een somber bui: de allerlekkerste chocolade, een yin yoga les, zoete aardappel frietjes (of pompoencurry), The Notebook, kaarsjes aan en de bank. Een avond voor mezelf. Ik hoef mezelf niet op te beuren, maar geef er lekker aan toe en probeer te bedenken waar de gevoelens vandaan komen.  Blue Monday kom maar op!

Blue Monday: ik omhels je!

  1. zorg voor rust en ontspanning en verminder je activiteiten
  2. neem regelmatig een reinigingsdag om de afvalstoffen te verwijderen en vermoeidheid te voorkomen
  3. beperk het gebruik van vette, zware maaltijden met veel zoetigheden, neem met name verwarmende voeding
  4. eet groenten van het seizoen
  5. vermijd koude dranken en afkoelende vruchten (zoals geïmporteerd fruit)

Heb jij nog goede tips om Blue Monday te omhelzen? Laat het ons weten de comments!

Liefs Hanneke

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This