Gelukkig zijn is een keuze!

Gelukkig zijn is een keuze!

Maria van den Heuvel

16 mei 2017


Discover your happiness

Je lichamelijke gezondheid en mentale gezondheid zijn van grote invloed op je welzijn. En ik ben er werkelijk van overtuigd dat je grote invloed hebt op hoe jij jezelf voelt. Want je kunt jouw mood zelf positief beïnvloeden. In deze blog lees je hoe. Je lijf laat je weten hoe het echt met je gaat door signalen af te geven. Dat doet je lijf via je emoties, maar ook fysieke klachten vertellen je hoe het echt met je gaat. Luisteren naar wat je lijf je vertelt is één ding. Maar ernaar gaan leven dat gaat je helpen je gezondheid te verbeteren. Spoiler alert: gelukkig zijn is een keuze!

Gelukkig zijn is een keuze!

Gelukkig zijn is een keuze!

Mag ik je wat vragen? Hoe vaak besteed je aandacht aan je goed voelen? Zet jij jezelf op nummer één? En maak je hier dagelijks tijd voor vrij? Of vind je dat een rare vraag? Eigenlijk is het niet zo raar. Want het is heel belangrijk je goed te voelen. En heel veel mensen voelen zich niet goed. Je kunt een enorm verschil merken in je welzijn door tien minuutjes van je tijd te richten op je goed voelen. Gelukkig zijn is een keuze. En ik weet dat het raar klinkt. En misschien word je zelfs boos als ik dat zeg. Maar veel van wat je denkt, doet of voelt gaat nu onbewust. Hoe zou jouw wereld eruit kunnen zien als je dat wel doet? Jij hebt de sleutels in handen om te kiezen voor je eigen happiness!

Maar hoe doe je dat dan?

Je goed voelen begint door je te richten op datgene wat je wel wil. Dat is vaak een valkuil. Veel mensen denken dat ze zich richten op wat ze wel willen, maar richten onbedoeld veel tijd, aandacht en energie op wat ze niet willen. Hoe doe je dat praktisch? Pak 5 of 10 minuutjes in de ochtend, middag of avond of een moment dat jou goed uitkomt. En ontwikkel je eigen ritueel. Je kunt gaan opschrijven wat je wel wil en net als in een film het scenario uitschrijven zoals jij wil dat het verloopt. Of je kunt je intuïtie open vragen stellen, je kunt mediteren, affirmaties opschrijven (je wensen) of een wandeling maken. Doe dat vooral op een manier die bij jou past. Als je daar een dagelijks ritueel van maakt, dan ga je echt grote veranderingen merken. Maar maak er wel een gewoonte van. Als je half doet, is het effect ook maar half.

Magic Mornings

Het heeft mijn wereld veranderd. Een jaar geleden was ik op een plek waar alles zwaar was. Ik had geen energie, zat vast in mijn eigen bedrijf, was gestresst, futloos en moe. Ik overwoog zelfs te stoppen met mijn eigen bedrijf. Die overweging kan ik me nu niet eens meer voorstellen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Maar ben ik me gewoon gaan afstemmen. Eerst 30 dagen lang, 5 minuutjes. En van daaruit begon alles weer te lopen. Het was magisch. Ik nam de stappen voor mijn eigen bedrijf waar ik zo lang tegenaan gehikt had en in mijn eigen leven. Ik doe dat het liefste in de ochtend. Ik noem dat mijn Magic Mornings.

En ik nodig je uit om hieraan mee te doen. Ontdek hoe Magic Mornings je een enorme boost kunnen geven en doe mee via onderstaande link http://www.methode-eigen.nl/magic-mornings/

Liefs Maria
www.methode-eigen.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This