Gelukkig zijn: zo helpt jouw intuïtie hierbij!

gelukkig zijn

Maria van den Heuvel

30 mei 2019


Let’s talk about happiness…

Vind jij het ook het allerbelangrijkste in je leven om gelukkig te zijn? Dat zal iedereen hardop zeggen. En toch is het soms ook een loze kreet. Omdat je er heel vaak voor kiest dat geluk te laten verstoren. Door je druk te maken over je werk, die vervelende collega, je toekomst, de kinderen die niet luisteren.

Let’s face it. Je voelt je vaker niet happy dan wel, omdat je het druk hebt, stress hebt , in de file staat of nog van alles moest regelen. Best lastig die happiness. Maar wat nu als je wat tijd zou besteden aan je goed voelen? Hoeveel fijner zou je leven er dan uit kunnen zien?

Genieten zonder zorgen

En wist je dat gelukkig zijn ook heel goed is voor je gezondheid? En genieten zonder zorgen lukt met een HEMA zorgverzekering heel goed. Zo verrast HEMA haar klanten op onverwachte momenten met een klein cadeautje en doen ze er alles aan je zo snel mogelijk weer van je dag te laten genieten als het even tegenzit.

En het is echt zo: de zon maakt je een gelukkiger en mooier mens. Zo zorgt de vitamine D (die je lichaam onder invloed van zonlicht aanmaakt) ervoor dat je lichaam serotonine aanmaakt; een stofje in onze hersenen dat invloed heeft op je humeur.

En hoe leuk is dit? Wanneer je jouw ‘vitamine D moment’ (oftewel van welke bezigheid in de zon geniet jij het meest?) deelt met HEMA zorgverzekering maak je kans op een 5-daagse reis naar New York voor 2 personen. Let the sun shine!

vrouw voelt zich gelukkig liggend op het gras in het park met vintage toon. onderwerp is wazig en low-key.

Besteed tijd aan gelukkig zijn

Gaat het er dan om altijd maar happy te zijn? Je kent ze wel die positivo’s die ’tjakka mensen’ met zo’n mierzoete vrolijke uitstraling waar het glazuur spontaan van je tanden afspringt. Dat is niet de happiness die ik bedoel. Want die is niet echt. Het gaat er niet om, om een gepolijste versie van vrolijkheid in je leven te brengen. Trouwens je voelt meestal ook haarfijn bij zo’n persoon dat het niet echt is.

De diepere laag daaronder, hoe iemand zich echt voelt, dat communiceert dwars door alle lagen heen. Je kunt het niet faken. Happiness is an inside out job dus.

Mijn leven is sooo fabulous (not)

Tegelijkertijd wil ik ook gezegd hebben dat het niet om gaat dat je hele leven fabulous is en een aaneenschakeling van geluksmomenten en dat je van de ene geweldige ervaring in de volgende stap: jouw perfecte leven als succesverhaal. Het lijkt op Instagram wel alsof iedereen een bijzonder spetterend leven heeft.

Oordeel niet te snel

Maar natuurlijk post je het niet als je in je oude joggingbroek met een zak M&M’s ligt te bingewatchen op Netflix. Oordeel daarom ook niet te snel en ook niet als iemands leven beter lijkt. Je weet nooit hoe iemand zich echt van binnen voelt. Soms lijkt het van buiten mooi en lijkt een relatie perfect en gaat dat geweldige stel een half jaar ruziënd uit elkaar. Laat je ook niet gek maken door alles wat je ziet.

Wanneer stap je naar een relatiecoach?

Kicks en hoogtepunten

Als ik het over happiness heb ik het ook niet over het streven naar geluk. Want geluk vind je in momenten in kicks. Het kan zelfs een obsessie of verslaving worden die nooit echt vervuld wordt. Want als je blijft zoeken of streven vind je het nooit. Waarom? Omdat je feitelijk tegen jezelf zegt dat het er nog niet is van binnen.

Dan kun je wel een kick ervaren als je op die hoge berg staat en de hele wereld zich opent. Of als die DJ op een festival dat geweldige nummer draait. Dat is fijn! Maar dat duurt maar even. Het is een bonus als je verder goed voelt. Maar als je de rest van de week leegt voelt is dat opvulling en mis je de vervulling. Hoe zorg je dat je dan goed voelt tussen al die hoogtepunten door?

Wat dan wel?

Er zijn een paar dingen die jou kunnen helpen je goed te voelen no matter what. Dat betekent niet dat je altijd maar heppiedepeppie door het leven huppelt als een blije kip. Het is een innerlijke shift die dieper gaat en ervoor zorgt dat je relaxed en tevreden bent in elke situatie. De weg brengt je naar binnen.

Als je niet tevreden bent, dan is er ook vaak iets off. Voordat je in actie schiet om het gevoel weg te poetsen, check even van binnen wat het is wat aandacht nodig heeft.  

Kortom: zet je intuïtie in!

1. Feel good en make the shift

Een paar tips om met je intuïtie te werken en je weer goed te voelen.
Maak er tijd voor vrij. Gewoon wat ‘zijn’ tijd. Puur tijd om je beter te voelen. Dat kun je doen door te mediteren of door met je energie te werken. Of door helemaal stil te worden en je intuïtie vragen te stellen.

  • Vraag wat jij nodig hebt om je goed te voelen? Wat voelt er off? Wat heb je nodig? Wat mag je loslaten? Stel open vragen. Je stemt je al af op wat je wil zijn.
  • Stem je af op de energie van je lichaam. Voel je lijf echt weer van binnen. Als je de energie van je lijf van binnen voelt, ga je automatisch uit je hoofd.
Meditatie: innerlijke energie waarnemen.

2. Let it be!

Dit is misschien wel de grootste vergaller van ons plezier. Namelijk verwachtingen hebben in het leven. Het eisenpakket van het leven. Wat je allemaal moet doen vandaag? Hoe je leven eruit moet zien? Je relatie, je werk, je lijf? Het is een soort eisenpakket wat je neerlegt.  Maar meestal maakt het je niet gelukkig, omdat je teleurgesteld kan raken, of met je hoofd naar de toekomst.

Ik denk dat we veel kunnen leren van kinderen en hoe zij in het leven staan. Ze belichamen letterlijk de actie. Zijn niet met morgen, totdat ze het van ons leren natuurlijk. Dat maakt dat ze veel relaxter en opener in het leven staan, waardoor ze gek genoeg veel meer aantrekken. Durf je de controle los te laten? Wat nu als je wat meer open in de dag staat en wat meer in het hier en nu kunt zijn ook in je acties. Hoe? Dat lees je onder stap

3. Ga doen wat je leuk vindt

Ga doen wat je leuk vindt en verander je innerlijke houding t.o.v. wat je doet. Als je met tegenzin aan iets begint dan geef je die energie ook mee aan wat je doet of het nu het huishouden of een mail versturen. Die intentie geef je daaraan mee.

Natuurlijk is het belangrijk leuke dingen te doen die jouw plezier en je energie vergroten. Maar ga ook de ‘ moetjes’ niet uit de weg, maar maak het leuk. Je kunt in de ochtend (als je kids hebt) een ochtendspits creëren of je creëert een oase van rust. It’s up to you. En zo kun je happiness ontdekken in alles wat je doet en maak je elke minuut van de dag leuk.

Enjoy!

Liefs Maria
www.happy-business.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This