Hoe stel je vragen aan je intuïtie?

intuïtie

Maria van den Heuvel

25 juni 2019


Hoe stel je vragen aan je intuïtie?

Onbedoeld zijn we vaak druk. Met ons werk en let’s face it: zelfs buiten ons werk zijn we vaak nog druk bezig. We gaan nog even sporten of lekker uit eten. En natuurlijk plan je ook wel een momentje in om yoga te doen of te mediteren. Maar wist je dat ons leven toch grotendeels gerund wordt door onze gedachten?

We doen ontzettend veel op een dag en we maken heel veel beslissingen gedurende een dag. Sterker nog: het schijnt dat we maar liefst tot 30.000 keer per dag een keuze maken. De meeste beslissingen nemen we vliegensvlug en in een split second. Dat maakt dat we snel vanuit gewoontes of vanuit ons hoofd kiezen. En dat is dus niet onze intuïtie. Nu hoeven we natuurlijk ook niet alle keuzes in ons leven vanuit onze intuïtie te nemen, maar stel je eens voor hoe het zou zijn als we dit simpelweg een beetje meer zouden doen?

intuïtie

Kiezen vanuit je hart en je gevoel

Kortom: hoe zou het zijn om onze intuïtie wat meer te betrekken in ons leven? Op deze manier kunnen we meer balans krijgen tussen onze gedachtes en ons hart waardoor we ons gevoel meer betrekken bij de keuzes die we maken. Want we leven nu eenmaal in een wereld waar het verstand domineert. Dat zorgt er soms voor dat we de mogelijkheden simpelweg niet meer zien en keuzes maken op basis van verstand in plaats van gevoel. En laat onze intuïtie nu net ‘de stem’ van onze mogelijkheden en onze potentie zijn. Maar hoe raadpleeg je jouw intuïtie?

Vragen stellen aan je intuïtie

Je intuïtie werkt niet altijd met woorden. Je intuïtie kan als een ingeving of gedachte opkomen. Heel vaak is het een gevoel, een weten of is het energie. Dat voelt best een beetje onwennig in het begin. Onze mind houdt van duidelijke concrete antwoorden en onze intuïtie werkt heel anders.

Begin gewoon te spelen met het stellen van vragen aan je intuïtie. Dat werkt het beste als je een beetje ruimte hebt gemaakt in je hoofd, na een meditatie of tijdens een wandeling bijvoorbeeld. Het beste werken open vragen (niet de waarom vraag dus!)

  • Wat is een goede volgende stap voor mij?
  • Wat heb ik vandaag nodig?
  • Wat maakt mij vandaag blij?
  • Welke keuze brengt mij het meest? Keuze A of B

Gelukkig zijn: zo helpt jouw intuïtie hierbij

Verwacht niet meteen antwoord…

Je kunt ook het antwoord later laten komen. Dan herken je het wel als je ineens iets ziet wat precies het antwoord is op je vraag. Of je kunt merken wat ‘licht’ voelt. Dat is ook even wennen. Je kunt ook werken met wat goed voelt of niet goed voelt. Alleen zit daar wel een maar aan. 

Intuïtie is de taal van de mogelijkheden en grote kans dat waar je mogelijkheden liggen ook je grootste angsten liggen. Wat het meest fijn voelt is niet altijd het antwoord wat je verder brengt. Datgene wat je wil voelt waarschijnlijk zowel fijn en spannend. Daarom kan licht en zwaar makkelijker voor je werken. Je kunt er dus ook voor kiezen het antwoord open te laten.

Stap in de cirkel voor je neus

Een goede manier om te ervaren wat het beste voelt, is het visualiseren van een cirkel. Gewoon recht voor je neus. Hoe zou het zijn als je dat nieuwe huis, je nieuwe partner of die nieuwe baan in je leven hebt gebracht? Dat zet je in die cirkel. Ga vervolgens in die cirkel staan en merk op wat er gebeurt.

Je hoeft niet perse iets sterk te voelen. Daar gaat het niet om. Wellicht komt er wat bij je op of helemaal niets. Dat is allemaal prima. Je intuïtie werkt met energie. Je intentie is eigenlijk al genoeg.

Vergeet niet trouwens dat je actie ook altijd nog vereist is! Het is dus niet zo dat je nu kunt gaan afwachten tot het naar je komt. Je zal altijd zelf nog in actie moeten komen. Maar je zal de kansen eerder herkennen en de actie wordt krachtiger omdat je de energie al hebt neergezet. Het is én én dus.

De nummer 1 oorzaak van stress

Je snelt eigenlijk de hele dag door. Zowel in je acties maar ook vaak in gedachten. Herken je dat je al aan het denken bent over wat je straks moet doen en nooit helemaal in het hier en nu? Dat hebben heel veel mensen en dat is dé nummer 1 oorzaak van stress.

Wat nu als je wat meer gaat spelen met datgene wat je wil doen? Dat kan ook weer met je intuïtie en zorgt ook voor betere resultaten. Stel je begint met dat rapport wat je moet schrijven. Dan kun je vragen stellen. Hoe zorg je ervoor dat het leuk is? Hoe zorg je dat je het voor 12 uur af hebt? Hoe zorg je dat jij jezelf met het rapport op de kaart zet? Hoe zorg je dat jij er jouw creativiteit in kwijt kan?

Vragen stellen geeft ruimte aan nieuwe mogelijkheden

Als eerste verleg je zo de focus van moeten naar willen. Door vragen te stellen, geef je ruimte aan nieuwe mogelijkheden. Neem ook downtime. Breng meer pauzes aan in de dag. Het gaat zorgen dat je meer bereikt en dat je prettiger werkt. Maar The Universe heeft ook tijd en ruimte nodig om jou te brengen wat je vraagt. Als jij geen tijd en ruimte kunt inbouwen, dan is de kans ook groot dat er niets bij je kan komen. Geef wat tijd aan de magie. 

Listen to your intuition. It never lies.

Liefs Maria
www.methode-eigen.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This