Zo zet je kristallen in voor een tevreden en gelukkig leven

kristallen

Hanneke Peeters

2 maart 2018


De hoge burn-out cijfers liegen er niet om: deze prestatie gerichte maatschappij legt een enorme druk op ons. Die constante druk resulteert in stress en  veroorzaakt allerhande klachten; van slapeloosheid tot rugpijn. Om gezond te blijven en deze klachten te behandelen of te voorkomen is het belangrijk om  je bewust te zijn van onderstaande zaken.

 1. Vind uit wie jij bent en waar jij gelukkig van wordt. Hoe meer je vanuit je hart leeft, hoe makkelijker je om gaat met alle zaken buiten jou zoals relaties, werk, sport en eten. Hoe soepeler dit verloopt, hoe minder stress je ervaart.
 2. Zorg voor een evenwicht tussen in en ontspanning. Het is een utopie om te denken dat je leven gelijkmatig verloopt. Er komen altijd uitdagingen op je pad en het leven bestaat nu eenmaal uit drukke en minder drukke periodes. Op tijd een stap terug doen om op te laden is essentieel om in balans te blijven.

Zo zet je kristallen in voor een tevreden en gelukkig leven

Selfcare, voor jezelf zorgen, is nemen wat je nodig hebt om tevreden en gelukkig te zijn. Dit omvat bovenstaande 2 punten. Je kunt jezelf immers alleen maar hetgeen geven wat je nodig hebt als je weet wat dat is. Kristallen zijn mooie tools die je makkelijk in je dagelijkse leven in zet als herinnering om jezelf te geven wat je nodig hebt. 

Ben je een totale kristallen rookie? Begin dan bij het begin. Hier volgt een kort stappenplan die je kunt volgen.

 1. Ga op zoek naar jouw kristal! Bezoek een kristallenshop, workshop of speur het internet af.
 2. Kies een kristal op gevoel, welke kleur spreekt je aan, welke vorm? Laat je leiden door je intuïtie. Je onderbewuste vertelt je altijd waar je behoefte aan hebt, ook als je dat zelf niet in je bewuste weet.
 3. Lees de bijbehorende informatie over de steen of laat je goed voorlichten door een expert.
 4. Koop de kristal en spoel hem thuis af onder de lauwwarme kraan.
 5. Houd de steen dan in je hand, sluit je ogen en wees je bewust van de kleuren, geuren, tintelingen, gevoelens, herinneringen die bij je op komen. Noteer deze in een speciaal boekje, jouw selfcare dagboekje.
 6. Doe dit een aantal dagen achter elkaar.
 7. Op dag 5 lees je je aantekeningen door en kies je met welke vraag of onderwerp je de komende tijd aan de slag wilt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: waarom ben ik zo streng voor mezelf? Het antwoord op deze vraag is het onderwerp (intentie) waar je dan mee gaat werken. Schrijf jouw intentie op een briefje en hang deze op je spiegel of koelkastdeur of huisaltaartje.
 8. Plaats je steen vervolgens op een plek waar je hem makkelijk dagelijks op kunt pakken.
 9. Nu zijn er 2 opties: pak de steen iedere keer als je ‘m ziet in je hand, sluit je ogen en sta stil bij je intentie. Of neem een vast moment op de dag waarop je tijd neemt voor een kristalmeditatie. Neem hier echt even de tijd voor, gebruik een lekkere geur, steek een kaarsje aan en ga lekker liggen of zitten. Plaats de steen op je lichaam, voor je neer of neem hem in de hand en sluit je ogen. Richt je op je intentie en probeer heel bewust in het moment te blijven door je te concentreren op je ademhaling en je intentie. Kijk dan wat er in je op komt. Blijf zo lang liggen of zitten als comfortabel voor je voelt. Noteer achteraf je gevoelens.
 10. Doe deze oefening dagelijks. Waarschijnlijk leer je jezelf steeds beter kennen, het is alsof je een ui gaat af pellen. Er komt een moment waarop je van steen wilt wisselen. Start dan weer vanaf punt 1.

Zo! Nu kun je zelf aan de slag en kristallen in zetten om voor jezelf te zorgen zodat je blij en tevreden door het leven kunt gaan. Nog 1 ding: gebruik liever niet teveel kristallen door elkaar. Zie stenen als radiostations: je kunt maar luisteren naar 1 zender.

You rock!

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This