Wat als ‘niet goed genoeg zijn’ jouw overtuiging is?

niet goed genoeg zijn

Maria van den Heuvel

10 april 2019


Wat als ‘niet goed genoeg zijn’ jouw overtuiging is?

Ik ben niet goed genoeg… Herken je die gedachte? Grote kans van wel, want bijna ieder mens draagt deze negatieve gedachte bij zich. Die gedachte zorgt ervoor dat je beter wilt zijn, dat je nog hogerop wilt klimmen, maar vaak ook dat je nog niet tevreden kunt zijn. Dat geeft jou het gevoel dat je eerst nog iets moet bereiken voor het helemaal goed genoeg is. Op die manier zorgt de gedachte ‘niet goed genoeg zijn’ er ook voor dat je stappen niet durft te zetten omdat je niet echt in jezelf gelooft.

Vanuit die gedachte ontstaan namelijk allemaal zijsporen in je gedachtes zoals:  ‘ik ben te oud’ of ‘dit is niet het moment’. Die komen allemaal voort uit de gedachte ‘ik ben niet goed genoeg’. En zolang je dat gelooft is het waar.

niet goed genoeg zijn

Wat je echt moet weten!

Wat je echt moet weten is dat je van daaruit je werkelijkheid creëert. Als je echt grote veranderingen in je leven wil aanbrengen en wil worden wie je werkelijk bent of die grootsheid wil aanboren dan gaat het een stapje verder dan die overtuiging op verstandelijk niveau los te laten.

Het is meer dan affirmeren of een moodboard maken. Dat helpt, maar het is een stukje van de puzzel. Want vanuit de gedachte ‘ik ben niet goed genoeg’ creëer je namelijk je hele wereld en realiteit. Die gedachte werkt namelijk door in elke keuze en beslissing die je maakt

Hoe werkt dit nu precies?

Ik geef een paar voorbeelden:

  • Zie je een mooie jurk van een designermerk die je heel graag zou willen maar die je wel te duur is. Koop je die dan? Zo niet, dan kies je vanuit de gedachte er is niet genoeg.
  • Vind je jouw baan niet leuk, maar stap je niet over omdat je denkt te weinig ervaring te hebben. Dan kies je niet vanuit mogelijkheden maar vanuit die gedachte ‘ik ben niet goed genoeg’. Misschien heb je de overtuiging dat je een opleiding moet hebben of dat je er nog niet klaar voor bent.

Wat er vervolgens gebeurt is dat die gedachtes de stroom met universum blokkeren. Dat is op dat moment de intentie van waaruit jij leeft. Eigenlijk zeg je onbewust tegen jezelf: ‘doe mij hier maar meer van’. Je leeft nog vanuit de gedachte van schaarste en geen overvloed. En elke keer dat je niet kiest of stopt, zet je dat lijntje nog meer op slot.

Kiezen vanuit je intuïtie

Als je echt vanuit je intuïtie en je gevoel en jouw mogelijkheden wilt creëren werkt dat heel anders. En dat is stiekem ook veel leuker, want je kunt het helemaal op jouw manier doen. Als je kiest vanuit je intuïtie maak je namelijk altijd een keuze gebaseerd op wat goed voelt voor jou.

En dan bedoel ik niet de korte termijn keuzes, maar keuzes gebaseerd op wie je wilt zijn en het leven dat je wilt leiden. Kortom, keuzes maken vanuit het vertrouwen in jezelf en jouw kunnen.

Je zet eerst de stap en dan volgt de rest. Het is niet andersom. Wachten is in dit geval een teken van ongeloof en gebrek aan vertrouwen. Niet eerst zien en dan geloven. Die overtuiging is gebaseerd op angst en er grip op willen hebben met controle. Dat is niet hoe manifestatie werkt.

De weg is vertrouwen

Wat het leven van je vraagt is vooraf al te vertrouwen en jezelf dat leven al te geven. Het is altijd van binnen naar buiten. Durf jij diep van binnen echt te vertrouwen op jouw gevoel, jouw waarheid, jouw intuïtie? Ongeacht wat iemand anders vindt? Gooi die overtuiging van ‘niet goed genoeg zijn’ maar overboord!

Jezelf manifesteren in een paar stappen

  1. Spreek je verlangen en vraag wat je echt wil.
  2. Wees die persoon die je wil zijn: in je gevoel maar ook in je acties.
  3. Gebruik alles wat je op pad wordt gezet om je vertrouwen te sterken.

Jouw lijntje met het universum

Stel je voor: je wilt een nieuwe baan. Je solliciteert en mag vervolgens op gesprek komen. Dan kan het zomaar gebeuren dat de keus op een andere kandidaat valt. Wanneer je het niet bent geworden omdat je niet hebt weten te overtuigen, dan kun je denken dat je het niet goed hebt gedaan.

En dit is waar de meeste mensen afhaken en stoppen met zichzelf manifesteren. En dat is zonde. Want dit is typisch zo’n gevalletje: je bent er bijna maar nog niet helemaal. Op dit moment kan de twijfel toeslaan en kun je tot de conclusie komen dat wat je doet totaal niet werkt. En weg is het lijntje met het universum.

Wat wil je graag?

Terwijl het universum juist datgene op je pad brengt wat je nodig hebt. Wat je meemaakt in jouw buitenwereld is een spiegel van wat je gelooft. Het laat je dan deze overtuigingen zien met het doel om het los te laten. Maar ook om te laten zien dat je het echt graag wil. Dat je echt op jezelf mag gaan vertrouwen. Want er is niet mis met jou.

Zolang je dat blijft geloven blijf je zoeken naar bewijs of redenen of problemen dat er iets niet aan je klopt. Kortom: je zet dan zelf de rem op je mogelijkheden.

Vertrouw op je eigen kunnen

Er zullen altijd mensen die vinden dat jij iets niet goed doet. Of dat je te druk bent, te rustig, te veel energie hebt, te weinig energie hebt of te chaotisch bent. You name it. Wij willen nu eenmaal graag mensen in een hokje stoppen.

Maar als iemand jou vertelt dat je iets niet kunt, is het dan ook waar? Wat als je het puur ziet als informatie, waar je niets mee hoeft behalve aanhoren en vervolgens loslaten? Dat je een ‘big thank you’ aan het universum mag geven for pointing that out. Heb je er ook weleens aan gedacht dat er misschien iets beters voorbij komt dan die baan die je zo graag wilde? Vertrouw dus op je eigen kunnen en je intuïtie!

Trust yourself, you know more than you think you do!

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This