Wanneer stap je naar een relatiecoach?

relatiecoach

Mirjam Blanken

23 maart 2018


Wanneer stap je naar een relatiecoach?

Er zijn veel coaches, en ook veel verchillende soorten coaches; lifestyle coaches, business coaches, meditatie coaches, loopbaan coaches, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Stuk voor stuk prachtig en daarnaast onmisbaar voor verschillende mensen in bepaalde fasen van het leven. Het taboe om naar een coach toe te stappen wordt kleiner, het wordt minder ‘raar’ of ‘opvallend’ gevonden. Hulp inschakelen van een coach is gewoon iets dat nu ook tot de mogelijkheden behoort. Maar werkt dit als het aankomt op relatiecoaching? Wanneer stap je nou naar een relatiecoach?

relatiecoach

Is de tijd rijp wanneer de relatie aan een zijden draadje hangt?

Vaak is het zo dat stellen ‘hulp zoeken’ zien als een laatste redmiddel. Dat is jammer. Kleine irritaties zijn misschien minder erg, maar uit de praktijk is vaker gebleken dat relatiecoaching dan toch veel kan opleveren. Wanneer de problemen ontstaan zitten we namelijk in een ander stadium dan wanneer we eindelijk de knoop doorhakken om hulp te zoeken. Door er eerder bij te zijn blijft ons wellicht een periode van pijn, wanhoop, onzekerheid en verwijdering bespaard en heeft de relatie een nog grotere kans van slagen.

Op enig moment beginnen ruzies, discussies, ‘vinger wijzen’ en gevoelens van verwijdering een patroon te vormen. Het neemt de relatie als het ware over, de verbinding is niet meer voelbaar en je voelt je niet meer geborgen. Hierin zijn verschillende stadia, waarvan bovenstaande een later stadium schetst. Relatiecoaching kan hier, maar ook al eerder, veel uitkomst bieden.

Trekken we op tijd aan de bel wanneer het niet zo lekker loopt in onze relaties?

Om verder te komen moeten we vaak toch onze ‘comfortzone’ uit

Maar waarom grijpen we vaak pas in wanneer een situatie onhoudbaar wordt? Dit lijkt simpel, wanneer we voor onszelf een besluit moeten maken om actie te ondernemen is dit een stuk eenvoudiger dan wanneer we samen tot die conclusie moeten komen. Vaak vraagt het van één van beiden de ander te confronteren met de boodschap ‘het gaat zo niet, we hebben hulp nodig’. Toegeven dat er iets niet lekker zit vraagt veel en is ‘eng’, want het is onbekend wat er daarna gebeurd. Terwijl hiermee eigenlijk de boel wordt opengebroken, waardoor de relatie een kans krijgt.

Na de stap richting een relatietherapeut begeven we ons op onbekend terrein, en dáár is ruimte voor groei en ontwikkeling!

Conclusie: we kunnen beter niet te lang wachten

Hulp vragen is geen teken van ‘falen’. In tegendeel, het vergt juist ballen en het schept hoop en perspectief. Een onpartijdig en onbevooroordeeld extra paar oren en ogen, en begeleiding in de slepende, lastige gesprekken, zijn dingen die we onszelf mogen gunnen en die de moeite waard zijn. Met als doel die verbinding weer terug te vinden, waar we allemaal zo naar verlangen.

About Justine Tierolff

Sinds kinds af aan heeft Justine al ‘iets’ met mensen, met communiceren en interactie. Hoe we dat doen, maar ook hoe we dat níet doen. En wat daar dan weer achter zit. Als relatiecoach geeft zij mensen de ruimte om te komen tot wat er werkelijk is. Dit allemaal zodat stellen weer betrokken kunnen zijn bij elkaar, zich weer geborgen kunnen voelen en dus vanuit warme verbinding het leven samen weer aan kunnen gaan.

Let love rule!

Liefs Justine
justine@justinetierolff.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Annette Shaff via Shutterstock

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This