Te is nooit goed en alles doen maakt niet gelukkig!

Te is nooit goed en alles doen maakt niet gelukkig!

Maria van den Heuvel

24 augustus 2017


Te is nooit goed en alles doen maakt niet gelukkig!

Ken je dat? Dat je alle ballen hoog probeert te houden? Dat je keihard werkt om die deadline te halen op je werk of in je eigen business? Dat je snel eten moet koken, dat je nog even wil sporten en ook nog met je BFF wil afspreken? En voor de moeders onder ons, dat je kind even voor de TV zet omdat je even met je telefoon bezig bent of nog wat moet afmaken en dat je kind een snauw geeft als je kind wat vraagt. Of dat je zo hard je best doet om gezond te leven. Als je teveel je best doet ga je vaak stressen en lukt het juist niet. Herken je dat? Geloof me, ik ook. Te is nooit goed en alles doen maakt niet gelukkig, dat is een ding dat zeker is.

Soms wil je zoveel en ga je daar zo in op. Dat je vergeet wat echt belangrijk voor je is. En dat gebeurt zo snel. We leven in een tijd waarin het tempo heel hoog is. Natuurlijk doen we het zelf ook. We hebben het allemaal druk. We doen ons stinkende best. Maar voor wie eigenlijk en waarom?

Te is nooit goed en alles doen maakt niet gelukkig!

Less is more

Je laat je al snel meeslepen in die ‘rat race’ van het leven. Misschien ben je ook gaan geloven dat ‘alles doen’ gelukkig maakt. Dat is niet zomaar. Je wil graag veel bereiken. Als mens wil je graag gezien worden er erkend voor wie je werkelijk bent. Dus een goede moeder zijn en van waarde zijn op je werk. Want daarin meet je of je succesvol bent of niet. Maar less is more. Richt je meer op wat je wil en minder op wat voor jou belangrijk is.

Wat is belangrijk voor jou?

Een goede manier om dat te doen is het gewoon aan jezelf te vragen. Sluit je ogen, richt je op je binnenste. En stel jezelf de vraag. Wat is belangrijk voor me? Grote kans dat je andere antwoorden krijgt dan wat je nu doet. Het is echt niet zo belangrijk of je huis tip top in orde bent of je in plaats van 3 keer 2 gaat spoten bijvoorbeeld. De waarheid is dat je de lat toch vaak toch te hoog legt voor jezelf. Dan baal je als het niet lukt of je vergeet wat echt belangrijk is voor je. Zoals aandacht voor de mensen om je heen: je inner circle. Je partner, je familie en vrienden. Toch verlies je aandacht snel aan al het andere. Nog even je Instagram checken, je mooie ontbijt op de foto zetten om te laten zien hoe geweldig je leven is. Oh ja en laat ik eerlijk zijn: guilty as charged- want ook ik doe het vaak genoeg.

Even helemaal niets…

En als ik dan weer eens obsessief op mijn smartphone loop te swipen, dan schuift mijn kleine meisje naast me onder mijn arm omdat ze gewoon bij me wil zijn. En dat betekent dan echt wat. Zij leert me zo vaak wat echt belangrijk is. Dat geldt overigens voor huisdieren als je ze hebt- zulke zen masters. Ze kruipen dicht tegen je aan of gaan gewoon op je liggen- dan moet je wel relaxen op de bank. Neem het daar dan ook even aan. Want dat zijn de momentjes die je echt mag pakken. Dat je even niets hoeft. Dan kun je in het moment zijn.

Soms is een nee naar een ander een ja naar jezelf.

Do what makes you happy!

Want het is ook wel eens lekker niet je best te doen. Gewoon te chillen en te Netflixen met een joggingbroek en snacks op de bank onder een dekentje. Dan ben je juist op je leukste- en heb je vaak onverwacht leuke momenten samen. Dus af en toe even niet zo hard je best doen is ook belangrijk. Natuurlijk wil je altijd vooruit maar het tempo bepaal je zelf. En leer jezelf te vragen of het iets is wat jij wil of wat je moet van jezelf. Soms is een nee naar een ander een ja naar jezelf. Dus zeg dat tegen je vrienden als je geen zin hebt om te shinen in de stad maar thuis lekker wil cocoonen. Natuurlijk heb je een drive, maar alles hoeft niet vandaag. Doe jezelf niet tekort. En stress wat minder. Do what makes you happy!

Wil je minder stress en happiness? Doe dan mee met het online programma van stress naar happiness!

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This