Word je wel gelukkig van goede voornemens?

Word je wel gelukkig van goede voornemens?

Maria van den Heuvel

5 januari 2016


Word je wel gelukkig van goede voornemens?

Ieder jaar maken veel Nederlanders goede voornemens aan het begin van het jaar. Wist je dat maar liefst 80% van de Nederlanders zich voorneemt het roer om te gooien? Veel goede voornemens gaan over gezondheid en afvallen, maar je kunt ook een betere baan willen of liever zijn voor anderen. Veel goede voornemens slagen helaas niet. Slechts 1 op de 4 pogingen slagen. Toch proberen we het ieder jaar weer. Waarom eigenlijk? Word je wel gelukkig van je goede voornemens?

Je ideaalbeeld

Iedereen heeft bijna wel zo’n perfect plaatje in zijn hoofd van hoe je op je best zou zijn. Als je drie keer in de week zou sporten, als je braaf je ‘veggies’ zou eten en de ‘sugar’ zou laten staan zou je hele leven fabulous zijn. Natuurlijk is dat beeld niet realistisch. Zo zijn er veel mensen die er hun hele leven ernaar streven slank te zijn en dat doel nooit bereiken. Het zorgt er ook voor dat je in het huidige moment altijd ontevreden bent, want je hebt je doel nog niet bereikt. En dat is zonde.

Hoe komt dat?

Veel mensen hebben de gedachte dat ze zich beter voelen als ze hun doel hebben bereikt. Dat ze zich goed voelen en vol zelfvertrouwen zitten als die paar kilo’s eraf zijn. Dat betekent dat je niet tevreden bent zoals het nu is. Je hoopt dat die paar kilo minder je een beter gevoel gaat geven.

Maar eigenlijk ga je ergens aan voorbij, namelijk dat je je nu niet goed voelt. En als je je nu niet goed voelt, kun je dat niet oplossen door iets beters in de toekomst in het vooruitzicht te stellen. En wat nu als het je niet lukt dat doel te bereiken? Dan is er de teleurstelling en voel je je alleen nog maar rotter.

Word je wel gelukkig van goede voornemens?

Zodra de klok op 1 januari 12 uur slaat ga je lijnen, gezonder eten of meer sporten. Maar word je wel gelukkig van goede voornemens?

Hoe dan wel?

Begin eerst gewoon met je goed te voelen, meer niet. Ja, dus ook met die paar extra love handles en die paar wijntjes teveel in het weekend. Betekent dit dat je nooit meer een doel mag stellen? Natuurlijk wel, maar begin op de juiste plek. Met hoe jij je voelt nu. Anders zul je nooit bereiken wat je werkelijke doel was: en dat is je goed voelen.

Begin met het beste voornemen dat er is, voel je goed!

Dat begint als je jouw geluk niet meer afhankelijk maakt van een doel wat je in de toekomst moet bereiken! En als je dan helemaal ‘happy’ bent met jezelf, zul je merken dat je automatisch goed voor jezelf zorgt. Gewoon omdat je het wil en niet omdat het moet! Kortom: begin met het beste voornemen dat er is, voel je goed!

Have a wonderful year!

Liefs Maria

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This