Leren mediteren in 40 dagen: doe jij ook mee?

Leren mediteren in 40 dagen: doe jij ook mee?

Mirjam Blanken

30 juli 2017


I’ve got a confession to make… Ik ben een ramp in helemaal niets doen. Tijd voor mezelf of een korte break tijdens het werk vul ik met sporten, eten en drinken, slapen of Netflixen. En zelfs dat is niet helemaal waar, want soms maak ik zelfs een combinatie van deze activiteiten. Niets, nada, noppes doen komt in mijn woordenboek niet voor vrees ik. En dat is gek. Want ik voel wel degelijk dat mijn lijf signalen geeft om wat liever te zijn voor mezelf. Stiekem heb ik toch een beetje deadline stress, waardoor mijn gedachten helemaal alle kanten opschieten en ik vervolgens aan elkaar hang van to do lijstjes die sowieso niet haalbaar zijn. Gevolg: nog even een uurtje doorwerken ’s avonds laat waardoor ik ook weer slechter slaap. Je begrijpt het al, een vicieuze cirkel ligt op de loer. En dat terwijl ik heel goed weet waar ik blij en vooral ontspannen van word.

If you want to know where your heart is, look to where your mind goes when it wanders…

Van go naar no go

Door de combinatie van mijn inmiddels 30+ leeftijd en met het vermogen om alles om me heen, inclusief mezelf te analyseren, kan ik er niet meer omheen. Ik hoor af en toe stil te zitten, met mijn ogen dicht en helemaal alleen. Tot deze conclusie kwam ik al toen ik het artikel schreef over meditatie apps. Maar hoe fijn ik deze apps ook vind, ik krijg het maar niet voor elkaar om dagelijks een moment te vinden waarin ik dit doe. Herkenbaar? Enthousiast aan iets nieuws beginnen is vaak niet eens zo moeilijk, maar het volhouden is toch echt een ander verhaal…

De Online Meditatie Coach

En dat snappen Willemijn en Jane, founders van De Online Meditatie Coach als geen ander. Deze inspirerende dames creëerden een online programma van maar liefst 40 dagen om te zorgen dat iedereen kan leren mediteren. Ik zet de voordelen van dit online programma voor jullie op een rijtje!

Een interview met de founders Willemijn en Jane lees je hier!

 • De Online Meditatie Coach laat je kennismaken met maar liefst 5 verschillende vormen van meditatie, zoals bijvoorbeeld een ademhalingsmeditatie of een muziekmeditatie. Deze hebben Willemijn en Jane opgenomen op video en hierin geven ze verschillende tips and tricks. Want welke houding neem je aan tijdens je meditatie, wat is het effect en hoe werkt zo’n meditatie nu eigenlijk? Lekker down to earth en duidelijk, dat maakt starten met mediteren een stuk eenvoudiger.
 • Iedere week wordt er een nieuwe meditatietechniek behandeld, zodat jij na deze 40 dagen weet wat voor soort meditaties bij je passen.
 • Op de eerste dag ontvang je een werkboek waarin je gedurende 40 dagen dagelijks begeleid wordt met de meditaties. Ook ontvang je tijdens het volgen van De Online Meditatie Coach 10 whitepapers met achtergrondinformatie over meditatie en creëren van een gewoonte. Want we weten allemaal: knowledge is power!
 • Daarnaast ontvang je wekelijks zowel een podcast voor een ochtend- als avondmeditatie. Doordat je dagelijks oefent met deze begeleide meditaties creëer je een ritme waarin je dagelijks zonder moeite 2 keer 3 minuten leert mediteren. Want je hoeft natuurlijk niet in een keer al een uur per dag te mediteren. Willemijn en Jane snappen dat als geen ander en nemen je tijdens het hele programma bij de hand en leggen alle oefeningen stap voor stap uit. In de weken erna bouw je het mediteren vervolgens op tot 2x keer 10 minuten per dag.
 • En heb je vragen tijdens jouw 40 dagen leren mediteren? Dan kun je deze altijd stellen via Facebook of via de mail. Bovendien krijg je halverwege het programma ook een skype consult cadeau. Hier kun je ook al jouw vragen stellen aan Willemijn of Jane. Korte lijntjes dus, wel zo fijn!

Wij geloven dat als je connected bent met jezelf, alles op zijn plek valt. Precies zoals het moet zijn. Dit moet je zelf doen, maar hoef je niet altijd alleen te doen. Hulp vragen is het grootste cadeau dat iemand zichzelf kan geven. En hulp geven is het grootste cadeau dat iemand een ander kan geven.

Leren mediteren in 40 dagen: doe jij met mij mee?

Leren mediteren in 40 dagen: doe jij ook mee?

Want samen is alles leuker toch? Ik start dinsdag 1 augustus met het online programma en natuurlijk ga ik jullie op de hoogte houden van ‘mijn’ 40 dagen mediteren. Ik vertoef een groot deel van augustus in Sri Lanka en stiekem zie ik mezelf ’s ochtends al naar het strand rennen om hier mijn eerste meditatie oefening te doen.

En hoe leuk is dit? Ik mag de lezers van Eat.Pure.Love namelijk een korting geven van maar liefst 12 euro.
Zo betaal je in plaats van 89 euro slechts 77 euro en nog fijner: je kunt meteen beginnen!

Keep calm and meditate!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

9 Reacties

 1. Cassandra

  Mediteren is niet echt iets voor mij. Ben ik wat te nuchter voor. Maar kan me wel voorstellen dat het voor anderen werkt.

  Antwoord
 2. Fleur

  Ik heb ooit wel eens een mindfullness cursus gedaan, maar eigenlijk nooit leren mediteren. Ik ben ook een bezig bijtje, maar kan wel goed af en toe alles uit zetten en dan helemaal niets doen. Ik vind ook van mezelf dat dat mag

  Antwoord
 3. Sanne

  lijkt mij een fijne app, ben dol op mediteren. En soms is het echt zoeken naar de juiste oefeningen, die je kan doen.

  Antwoord
 4. Chantal

  Ja mediteren vind ik zo fijn! Alleen moet ik er inderdaad weer eens tijd voor maken savonds. Ik heb zelf een fysieke cursus gehad waar ik samen met m’n vriend naar toe ging. Echt heel leuk.

  Antwoord
 5. mieke | mieksmind

  mediteren is niets voor mij maar voor anderen kan het heel rustgevend werken. ik sla over 😉

  Antwoord
 6. Sofie

  Ik heb het al eens geprobeerd, mediteren, maar het lukt me gewoon niet. Ik word er nooit rustig van dus ik heb het toch opgegeven.

  Antwoord
 7. Mariëlle | Me-licious

  Ik vind mediteren super fijn, maar op de een of andere manier hou ik het niet vol… ik raak steeds weer distracted waardoor ik het niet elke dag blijf doen. Erg jammer!

  Antwoord
 8. Bianca

  Het klinkt super, maar toch denk ik niet dat het echt iets voor mij is x

  Antwoord
 9. Grace

  Zelf ben ik ook echt slecht in stilzitten. Maar ik probeer wel steeds vaker gewoon een avond per week even helemaal niets te doen. Dan pak ik vaak een goed boek en dan droom ik heerlijk weg.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This