Bikram yoga is hot and happening!

Bikram yoga

Mirjam Blanken

5 juli 2017


Bikram yoga is hot and happening!

I did it! En wat is mijn stijve en ietwat krakkemikkige ‘bloggersrugje’ mij dankbaar… Dat bikram yoga hot and happening is blijkt wel uit het feit dat deze vorm van yoga inmiddels ook het zuiden des lands heeft gevonden. En eerlijk is eerlijk, het werd ook weleens tijd dat Den Bosch en omstreken kunnen genieten van deze revitaliserende, zelf-genezende en gezonder-makende yogales.

Nu val ik natuurlijk nog in de categorie rookie, maar na deze ietwat pittige les waarin ik wederom werd geconfronteerd met mijn prestatiegerichte kant, kan ik je vertellen dat ik een beetje verliefd ben geworden op bikram yoga. De reden? Na deze eerste kennismaking voelde ik me krachtig en tegelijkertijd heerlijk rustig en ontspannen. Die paar dagen spierpijn achteraf zorgde ervoor dat ik mijn lijf nog beter leerde kennen. En ik houd wel van een beetje confrontatie kan ik je vertellen. Daarnaast is de uitdaging van anderhalf uur mijn mond houden en gefocust blijven ook een leuke.

Bikram Yoga Den Bosch

Bikram Yoga Den Bosch heeft een prachtig groot pand betrokken aan de Vughterstraat, waar vroeger de Ekoplaza zat. Na maanden van verbouwing is het pand getransformeerd naar een oase van rust met prachtige warme kleuren en natuurlijke materialen. Veel hout, kurk en en steen, in combinatie met veel planten om de sfeer te vergroten. De lobby en chill-outruimte zijn ruim en gezellig. Er zijn trouwens voor zowel de mannen als vrouwen grote kleedkamers met elk vier ruime douches, zodat je weer fris en fruitig de rest van je dag kunt vervolgen.

Photography: Remko Scheepens

It’s getting hot in here…

Bikram yoga heeft een typerende vaste serie van 26 houdingen die in een verwarmde ruimte van 38-40°C worden beoefend. Door die verwarmde ruimte warmt je lichaam beter op en is het veiliger en heilzamer om de houdingen aan te nemen. In de bikramyogales stretch en versterk je de spieren in het gehele lichaam, verbetert je de bloedsomloop waardoor onder andere blessures sneller genezen en/of voorkomen worden. Deze vorm van yoga verbetert de werking van organen en klieren, kalmeert het zenuwstelsel (stress verlagend) en verbetert de concentratie.

Bikram yoga

Photography: Remko Scheepens

Bikram yoga is voor iedereen!

Bikram yoga is uniek in zijn soort en weet al vele mensen naar zich toe te trekken van alle leeftijden en van allerlei achtergronden. Of je nu fit en slank wilt blijven of dat je vooral komt om blessures te laten genezen, of je nu komt om eindelijk eens af te rekenen met chronische rugpijn of nu eens eindelijk je sokken makkelijk aan wilt kunnen trekken: iedereen heeft zo zijn of haar eigen redenen om de lessen te volgen. Maar wat voor iedereen buiten kijf staat is dat je van bikramyoga gezonder, soepeler, sterker en fitter door het leven gaat. Jong, oud, stijf of lenig: iedereen kan meedoen!

Bikram Yoga Den Bosch
Vughterstraat 234
www.bikramyogadenbosch.nl

Namasté

De komende maand ga ik minimaal 2 keer per week naar bikram yoga en aan het eind van de maand komt er een update van hoe dit mij vergaan is. Ik ga in ieder geval proberen er geen wedstrijdje met mezelf van te maken. Maar of dit lukt en wat ik heb ervaren? Dat lees je begin augustus!

Liefs Mirjam

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This