De Vijf Tibetanen: jong blijven door oude wijsheid

De vijf tibetanen

Tom Tichelaar

30 mei 2018


De Vijf Tibetanen: jong blijven door oude wijsheid

Schoonheid uit een potje, moeiteloos gezond, geluk uit het niets en snel rijk… Mensen zoeken de gemakkelijkste weg naar het doel, liefst zonder obstakels en tegenslagen. Helaas werkt het in de praktijk vaak anders en zullen we moe en niet al lekker gebruind onze vakantiebestemming bereiken. We moeten files accepteren en onderweg bijtanken.

Op het gebied van gezondheid worden ons wonderen beloofd. Spierbundels door gebruik van prachtige apparaten, waarmee je na het aandraaien van de eerste schroef al in shape bent. Gekakel over afslankmethodes met volle borden of eenzijdige crash diëten. We dromen graag mee met het aangeprezen rendement, dat achteraf toch net even iets anders uitpakt.

De 5 Riten

Toch zijn we verstandig genoeg om preventief aan onze gezondheid te willen werken. Maar wat is nu een eenvoudige manier om vitaal te worden, ook nog goedkoop en overal te doen? Een manier om jezelf te verjongen, want dat zul je ervaren: werkelijke verjonging. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje discipline en de 5 Riten. De Riten zijn krachtige Yoga oefeningen, die je in korte tijd fysiek en mentaal zullen veranderen. Een mooie manier om sterk, gezond en energiek te worden of te blijven.

De Vijf Tibetanen

‘De Oude Tibetaanse Riten van Verjonging’, zoals ze ook wel worden genoemd, vinden hun oorsprong meer dan 2500 jaar geleden in Tibet. Een groep monniken zou de ‘Fontein der Eeuwige Jeugd’ hebben ontdekt. Een oude Engelse legerofficier raakte gefascineerd door dit verhaal. Na een lange zoektocht wist hij het klooster te vinden. Diep in de Himalaya leerde hij wijze lessen. Als een vitale jongeman, blakend van gezondheid, keerde hij terug naar het Westen. De Riten nam hij mee.

De 5 eenvoudige Yoga oefeningen, in slechts 15 minuten uit te voeren, zijn een essentieel onderdeel van mijn dagelijkse ochtendritueel. Meer hierover kun je lezen in mijn boek: Kortom, zo kan het ook.

Zin om te starten? Op internet zijn veel leuke instructievideo’s te vinden. Begin vooral rustig. Het is geen wedstrijd, maar een manier om je innerlijke energie op te wekken. Eeuwenoud, maar super effectief. Kortom, zo kan het ook: vitaliseren!

Succes met de Riten!

Zwaai Tom

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

3 Reacties

 1. Moes

  Ik heb het een tijdje gedaan vindt het heerlijk maar ik moest stoppen ivm tietze en heb fibromyalgie, het is soms lastig om de juiste effectieve oefeningen te vinden om toch mijn gezondheid een boast te kunnen geven en mijn grenzen te bewaken. Heb je een advies ?

  Antwoord
  • Tom

   Beste Moes, ik heb je even rechstreeks (discreet) gemaild! succes!

   Antwoord
 2. Carolien

  Chi Neng Qigong is misschien een wat “zachtere” oefening voor je Moes. Lift chi up pour chi down. Het is een Chinese bewegingsleer. Groeten Carolien

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This