Plog: YogaFest 2016

Plog: YogaFest 2016

Mirjam Blanken

23 juni 2016


Plog: YogaFest 2016

Afgelopen weekend was het zover! De tweede editie van YogaFest. Met mijn yogamatje onder mijn arm ging ik op weg naar het Westergasterrein in Amsterdam. En om jullie nog even mee te laten genieten hierbij een plog (fotoverslag) van YogaFest 2016!

Internationale line up

Plog: YogaFest 2016

Ik was ontzettend enthousiast over de internationale en nationale line up. Met onder andere Laruga Glaser, The boys of yoga, Anat Geiger, Anneke Sips, Katiza Satya en nog veel meer grote namen in de yoga wereld. Met veel gevarieerde lessen, interessante workshops, lezingen en films plus ook nog meditatie had ik mezelf voor genomen om zoveel mogelijk lessen en workshops te doen die totaal uit mijn comfort zone zijn.

De grote opening

Plog: YogaFest 2016

De grote opening op zaterdag was met Ashtangi Laruga Glaser. Zij is een advanced level practitioner en student yoga. En bovendien een level 2 geautoriseerde docent van KPJAYI in mysore India. Op de kalme instructies van de prachtige Laruga Glaser bewogen zich bijna 100 ashtanga leerlingen door deze geleide les. Het was een zeer indrukwekkend gezicht.

Ying yoga

Plog: YogaFest 2016

Gevolgd door de “Check In with Yin” les, gegeven door de zeer enthousiaste Andreas Trussat uit Amsterdam. Zelf heb ik nog nooit Yin yoga gedaan, het is een rustige vorm van Yoga waar je veel persoonlijke uitdagingen in tegen kan komen. Daarom had ik dit tot op heden vermeden. Maar goed, ik had me “totaly out my comfort zone” voorgenomen dus ging ik ervoor. Met een variatie aan voornamelijke zittende houdingen en prachtige muziek heb ik oprecht genoten van deze heerlijk les.

I love yoga

Plog: YogaFest 2016

Totaal ontspannen liep ik deze masterclass uit. Blij dat ik zo’n mooie en fijne eerste Yin ervaring heb gehad. Een klein rondje over het terrein, met de vele winkel stands van onder andere www.Iloveyoga.nl. Met haar grote variatie aan crazy print yoga leggings en yoga shirts ben ik fan!

Life is better in flip flops!

Plog: YogaFest 2016

De opvallende super gave slipperbus was al een decoratie item op zich. Heerlijk kleurrijk!

Ayurvedische massages

Plog: YogaFest 2016

En de zeer betaalbare Ayurvedische massages van Kama ayurveda www.purenatural.eu waren erg populair.

Stilteruimte

Plog: YogaFest 2016

Er was een mooie stilteruimte ingericht. Hier kon je je rust weer terug vinden na de actieve lessen, met afwisselende stilte en mooie meditatie met live gitaar muziek. En in de cinema kon je genieten van inspirerende films.

Dance yoga?

Plog: YogaFest 2016

Met het programma voor zondag al op zak kon ik thuis mijn volgende dag al plannen. Fris weer op en het zonnetje schijnt! Vandaag laten we de yogamat thuis want het YogaFest had alle zalen van goede yogamatten voorzien. Vandaag ging ik voor boxing yoga en helemaal los bij Yoga dance. Het mooie van YogaFest is dat je alles kunt uitproberen. Er is letterlijk yoga voor iedereen. Ondanks dat ik ontzettend heb gelachen en veel heb gedanst met afwisselend een yoga houding bij dance yoga, vraag ik me toch af of dit yoga genoemd mag worden.

Food Lane

Plog: YogaFest 2016

Nog een rondje door de shop en food lane, waar ik toch wat healthy treats mis, maar de overheerlijke quiche met pompoen en groentes en geitenkaas maakte alles weer goed!!

Boys of Yoga

Plog: YogaFest 2016

De afsluiter van de dag was met de Boys of yoga. Een pittige Vinyasa flow les, die ik moeilijk vond bij te houden. Maar om eerlijk te zijn; ik keek toch liever naar de Boys of Yoga en hoe zij alle moeilijke houdingen voordeden.

Het programma

Plog: YogaFest 2016

Het programma van YogaFest 2016 was zo mooi dat ik keuzes moest maken. En helaas heb ik een aantal mooie lessen niet kunnen volgen. Zoals het klank concert van Tai Loi, de les van Svaha Yoga en de lezing van Annke sips over yoga as therapy. En als ik nu nog terugkijk naar het programma dan zie ik nog veel meer workshops die ik graag had willen volgen.

YogaFest

Plog: YogaFest 2016

Wat mij betreft een zeer geslaagd weekend met veel aanbod en variëteit aan workshops. Een fijne sfeer op een top lokatie en met bezoekers uit de hele wereld. Met recht mag dit YogaFest zich internationaal noemen. Houd ook de Facebookpagina van YogaFest in de gaten, want naast dit evenement openen ze op 1 september 2016 de YogaFest studio en organiseren ze nog meer workshops en grote yoga evenementen in 2017 en natuurlijk de derde editie van het internationale YogaFest.

Welke vorm van yoga past het beste bij jou?

Love yourself!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This