Summertime yoga is hot!

Summertime yoga is hot!

Mirjam Blanken

15 juli 2015


Summertime yoga is hot!

Yoga biedt je ontspanning en meer energie en je wordt bewust(er) van je lichaam en geest. Voelen hoe het met je gaat, wat je nodig hebt. Veel mensen bewegen prettiger en soepeler, ademen  bewuster en slapen beter na een yogales. Yoga is vooral een moment voor jezelf.

Veel mensen volgen vooral in het najaar en voorjaar yogales en slaan de zomerperiode over. Het voordeel van yoga in de zomer? Het is heel aangenaam om op zomerse dagen lekker naar buiten te kunnen gaan. Heerlijk met je voeten in het gras of op een kleedje met een glimlach naar de zon. Yoga op het strand, yoga in de natuur of yoga in een sfeervolle landelijk gelegen tuin in nabijheid van prachtige paarden te beoefenen.

Buiten yoga beoefenen

Het is voor veel mensen een hele fijne ervaring om buiten yoga te beoefenen. Je zintuigen nemen intensiever waar. Je ontvangt de warmte van de zon en je kunt de zonnestralen letterlijk op je huid voelen. Als het waait voel je een briesje langs lichaam gaan.

De geluiden van het buiten zijn: verschillende vogels die fluiten, paarden die samen stoeien, de wind laat het riet in de sloot ‘dansen’ en de heerlijke geuren van bloemen en planten waarnemen.  Het is echt een cadeautje voor jezelf om yogales buiten te kunnen volgen – echt genieten!

Summertime yoga is hot!

Tips

 • Beoefen buiten yoga vooral ’s ochtends of ’s avonds. Het is niet aan te raden op het heetst van de dag in de zon yoga te doen.
 • Wanneer de zon al krachtig is zoek een plaatsje in de schaduw en/of smeer je goed in.
 • Drink voor en zeker na de les voldoende water om afvalstoffen die met yogaoefeningen vrijkomen in je lichaam af te voeren.
 • Controleer je zelf op tekenbeten als je in de natuur yoga beoefent.
 • Draag prettige en luchtige kleding.
 • Neem de omgeving in je op en laat je verrassen wat zomeryoga je kan bieden!

Yoga oefening – De Zeemeeuw

 1. Je zit in hoge kniezit met een rechte rug, schouders laag en je armen zijn ontspannen langs je lichaam.
 2. Je brengt eerst je aandacht naar je ademhaling, voel de adembeweging in je lichaam.
 3. Voel bewust iedere inademing en uitademing. Op een eerst volgende inademing neem je handen zijwaarts mee omhoog. Je plaatst je handen met de handruggen tegen elkaar boven je hoofd.
 4. Uitademend neem je handen weer mee naar beneden. In je eigen ademritme ga je door.
 5. Voel bewust de beweging die je maakt met je armen en handen, voel de ruimte die je in mag nemen en voel de vrijheid in jezelf.
 6. Maak deze beweging minimaal 3x of zoveel het voor jou goed voelt. ‘De zeemeeuw’ kun je ook staand beoefenen.

Enjoy!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This