Yoga tijdens je menstruatie

Yoga tijdens je menstruatie

Mirjam Blanken

2 mei 2016


Yoga tijdens je menstruatie

Yoga tijdens je menstruatie. Is dat een goed idee? Toen ik begon met yoga had ik hier nog nooit bij stilgestaan. Ik was het type persoon dat maar door ging in alles wat ik deed en dus ook door ging met yoga tijdens mijn menstruatie. Tijdens een ashtanga les werd ik voor het eerst geconfronteerd met yoga beoefenen tijdens de menstruatie.

Lades holiday

Er zijn vele yoga vormen met hun eigen visie op het beoefenen van yoga tijdens je maandelijkse periode. In de ashtanga yoga bijvoorbeeld word er een ladies holiday geadviseerd deze kan 1-3 dagen zijn, de zwaarste dagen van je menstruatie. Dit verschilt natuurlijk per persoon.

  • Elke vrouw ervaart haar maandelijkse periode anders. De menstruatie is een periode van reiniging en rust op zowel fysiek en mentaal vlak, iets wat zo min mogelijk verstoord moet worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat het juist heerlijk kan zijn om een rustige yoga les of een aantal yoga houdingen te doen tijdens deze periode.
  • Wil je toch yoga doen tijdens je maandelijkse periode dan is het vooral belangrijk dat je luistert naar je lichaam. Ga jezelf niet teveel pushen en forceren in houdingen. Ook worden de omgekeerde houdingen zoals schouderstand (salamba sarvangasana)en hoofdstand (sirsasana) afgeraden tijdens deze dagen. In deze houdingen draai je letterlijk de bloedstroming processen om wat niet natuurlijk is.

Supta Baddha Konasana

Yoga tijdens je menstruatie

De liggende vlinder werkt ontspannend en is effectief bij menstruatiekrampen.

  1. Ga op je rug liggen, armen langs je lichaam, handpalmen omhoog.
  2. Trek je knieën op, laat je knieën dan rustig opzij vallen, en zet de voetzolen tegen elkaar aan.
  3. Adem rustig in en uit, vind je ontspanning, en blijf rustig liggen.

Doe met Yoga tijdens je menstruatie waar jij je comfortabel bij voelt op dat moment, luister en respecteer je vrouwen lichaam. Alleen jij kan aanvoelen wat het beste is voor je lichaam op dat moment van de maand.

En als je liever lekker met een kruikje,dekentje, kopje thee en netflix op de bank wil zitten tijdens deze dagen dan is dat ook yoga!

Heb jij al een duurzame menstruatiecup?

De menstruatiecup is een klein siliconen cupje met een steeltje die je tijdens je menstruatie in je vagina plaatst. In tegenstelling tot een tampon absorbeert de cup geen menstruatiebloed, maar vangt het menstruatiebloed op. En ik kan je alvast vertellen dat dit flink wat voordelen heeft. Een menstrutiecup is niet alleen stukken duurzamer, maar ook een gezonder en groener alternatief voor maandverband en tampons. Bovendien voel je de cup (mits je hem op de goede manier inbrengt) niet zitten en heb je er vervolgens zo’n 8-12 uur geen omkijken naar.

Aangezien ik over the moon excited ben over dit kleine cupje èn inmiddels ook ervaringsdeskundige, deel ik vandaag al mijn tips and tricks over de menstruatiecup. Want hoe breng je zo’n cup in?En misschien nog wel handiger: hoe verwijder je de menstruatiecup op een handige (en schone) manier?

En ben je enthousiast na het lezen van dit artikel? Met de code eatpurelove kun je de cup meteen easy peasy online bestellen en neemt Organicup de verzendkosten voor haar rekening.

Love yourself!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This