Mini pizza’s van courgette
Eat your veggies! Dat gaat met deze mini pizza’s van courgette vast lukken. Ik heb de bodem van pizzadeeg namelijk vervangen door plakjes courgette. Zo zijn deze pizza’s glutenvrij en ook nog eens gezond. Ik gebruik in dit recept wat mozzarella, tomaatjes, zwarte olijven en basilicum. Maar je kunt natuurlijk jouw eigen pizza maken. Vervang de mozzarella bijvoorbeeld door geraspte pecorino. En qua groente kun je natuurlijk helemaal alle kanten op, je kiest gewoon jouw favoriete groente!
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 20 mini pizza’s
een biologische courgette, in plakjes
100 ml tomatensaus
groene pesto
tomaatjes, in stukjes gesneden
mozzarella, in stukjes gesneden
zwarte olijven, in plakjes
geroosterde pijnboompitjes
verse basilicum
snuf peper en zout
bakplaat
bakpapier
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in plakjes van een ongeveer een halve centimeter.
- Strooi wat peper en zout over de plakjes courgette.
- Smeer vervolgens wat tomatensaus op de plakjes courgette.
- Beleg met jouw favoriete topping of de topping uit dit recept.
- Doe nu op ieder pizzaatje nog een mespuntje groene pesto.
- Bak de mini pizza’s van courgette ongeveer 10 minuten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Haal de pizzaatjes uit de oven en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete topping voor deze mini pizza’s van courgette?
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks