Chocolade muffins van zwarte bonen, dat is dus lekker en gezond!
This is so good! Glutenvrije muffins vallen normaal gesproken snel droog uit. En om nu elke keer muffins met bananen te maken… En dus ging er een blikje zwarte bonen door het beslag van deze chocolade muffins. De muffins van zwarte bonen vallen goed in de smaak, oftewel: tot nu toe heeft er niemand geklaagd dat deze muffins naar zwarte bonen smaakt. Wel geniet iedere Testkees in huize Eat.Pure.Love van deze smeuïge muffins. Mission accomplished! Psst… Waar glutenvrij bakken normaal gesproken best prijzig is, vallen deze muffins met zwarte bonen in de categorie low budget. Enjoy!
I believe in chocolate for breakfast!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 6-8 chocolade muffins
100 gr ontpitte Medjoul dadels
1 blik zwarte bonen van 400 gr (uitlekgewicht 265 gr)
2 eieren
1 tl vanille-extract
2 el cacaopoeder
75 gr pure chocolade, grof gehakt
2 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout
1 el kokosolie
muffinvormpjes
Zo ga je te werk!
- Verwarm de oven op 180 graden.
- week jouw dadels dan eert een kwartiertje in lauwwarm water.
- Spoel de zwarte bonen goed af tot het water niet meer schuimt. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Mix de dadels en zwarte bonen samen met de kokosolie, het vanille-extract en de eieren in je keukenmachine tot een egaal mengsel.
- Meng in een aparte kom de cacaopoeder, het zout en bakpoeder met elkaar.
- Doe het zwarte bonen mengsel nu bij de cacaopoeder en de bakpoeder. Meng nog even goed.
- Voeg nu de stukjes pure chocolade toe en roer je nog even goed.
- Vul ieder muffinvormpje met een flinke eetlepel beslag.
- Bak de chocolade muffins met zwarte bonen in ongeveer 20-25 gaar.
- De muffins is gaar wanneer je er met een satéstokje in prikt en deze er schoon uitkomt.
Tip van de dag! Wil je jouw chocolade brownies wat kleffer? Houd dan een baktijd van 20 minuten aan.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze chocolade muffins van zwarte bonen te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Ze zijn heerlijk!!!! Dank je wel voor dit recept. Baktijd heb ik wel 30 minuten gedaan, want ze waren erg klef vond ik.