Glutenvrije mug cake met blauwe bessen

Glutenvrije mug cake met blauwe bessen

I confess! Bij het geluid van mijn wekker spring ik in de winter niet meteen mijn bed uit. Want: koud, donker, te vroeg en ik lig zo lekker. Not a morning person dus. De oplossing? Een lekker warm verwenontbijtje! Mug cakes zijn dan ideaal. Makkelijk te maken en ook nog eens per portie. En dat is wel zo handig als je de enige bent met een voorliefde voor ontbijttaartjes. Deze keer dook ik de keuken in voor mug cake met blauwe bessen. Enjoy!

Variëren is fijn! Heb je het recept voor de chocolade mug cake al gespot? Ook een aanrader!

Wat heb je nodig?

Voor 1 mug cake met blauwe bessen

4 el (glutenvrije) havermout, gemalen tot meel
een klein handje blauwe bessen
1 ei
1 el plantaardige melk
een halve banaan
1/4 tl bakpoeder
1 el ahornsiroop (optioneel)
snufje kaneel
snufje zout

kokosolie om je kopje in te vetten

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet je mok in met kokosolie.
  3. Mix in je keukenmachine of blender de havermout tot meel.
  4. Klop het ei met de plantaardige melk los in een kom.
  5. Prak de halve banaan door het eimengsel.
  6. Voeg de havermout, de blauwe bessen en een snufje zout toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Voeg eventueel wat zoetmiddel, zoals ahornsiroop naar keuze toe.
  8. Voeg tot slot de bakpoeder toe, meng even goed door en giet het beslag in het ingevette kopje.
  9. Bak de havermout mug cake in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Enjoy!

BewarenBewaren

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This