I confess! Bij het geluid van mijn wekker spring ik in de winter niet meteen mijn bed uit. Want: koud, donker, te vroeg en ik lig zo lekker. Not a morning person dus. De oplossing? Een lekker warm verwenontbijtje! Mug cakes zijn dan ideaal. Makkelijk te maken en ook nog eens per portie. En dat is wel zo handig als je de enige bent met een voorliefde voor ontbijttaartjes. Deze keer dook ik de keuken in voor mug cake met blauwe bessen. Enjoy!
Variëren is fijn! Heb je het recept voor de chocolade mug cake al gespot? Ook een aanrader!
Wat heb je nodig?
Voor 1 mug cake met blauwe bessen
4 el (glutenvrije) havermout, gemalen tot meel
een klein handje blauwe bessen
1 ei
1 el plantaardige melk
een halve banaan
1/4 tl bakpoeder
1 el ahornsiroop (optioneel)
snufje kaneel
snufje zout
kokosolie om je kopje in te vetten
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet je mok in met kokosolie.
- Mix in je keukenmachine of blender de havermout tot meel.
- Klop het ei met de plantaardige melk los in een kom.
- Prak de halve banaan door het eimengsel.
- Voeg de havermout, de blauwe bessen en een snufje zout toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg eventueel wat zoetmiddel, zoals ahornsiroop naar keuze toe.
- Voeg tot slot de bakpoeder toe, meng even goed door en giet het beslag in het ingevette kopje.
- Bak de havermout mug cake in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Enjoy!
Wie heeft dit al eens gemaakt met amandelmeel?
Hi Maria,
Met amandelmeel kan prima hoor! Gewoon de havermout 1 op 1 vervangen ?
Liefs Mirjam