Mug cake uit de oven met pompoen
Cake uit een kopje was een trend die ik stilzwijgend aan me voorbij liet gaan. Een leuk (en lekker!) principe, jammer van de magnetron. Diezelfde magnetron heb ik namelijk al jaren geleden het huis uit gezwieperd. Daarover later meer. Tot ik afgelopen week mug cake uit de oven voorbij zag komen. In het kader: van proberen kun je leren ben ik de keuken in gedoken. Om er vervolgens weer uit te komen met dit fijne recept voor glutenvrije mug cake uit de oven met pompoen.
Let’s face it: eigenlijk maak je natuurlijk gewoon een eenpersoons cakeje. Maar dat maakt dit recept ook meteen zo leuk. Bovendien kun je de hoeveelheid in het recept gemakkelijk aanpassen en meerdere mugcakes maken. Leuk voor het zondagmorgen ontbijtje met de familie.
Wat heb je nodig?
voor het cakebeslag
1 ei
2 el pompoenpuree
4 el (glutenvrije) havermout
1-2 el plantaardige melk (amandelmelk, casewmelk, …)
1 tl homemade vanille-extract
snuf kaneel
snuf zout
1/4 tl bakpoeder
1 el honing of ahornsiroop
kokosolie om je kopje in te vetten
Oven

Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet je ‘mug’ in met kokosolie.
- Kluts het eitje in een mengkom met een garde.
- Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de bakpoeder) toe en meng dit met een vork tot een fijn cakebeslag.
- Voeg tot slot de bakpoeder toe, meng even goed door en giet het beslag in het ingevette kopje.
- Zet het kopje voor 25-30 minuten in de voorverwarmende oven.
Heerlijk met homemade kokosslagroom. Het recept hiervoor vind je hier!
Enjoy!
0 reacties