My New Roots – How to make healthy choices every day

The cover photo of the book My New Roots

My New Roots – How to make healthy choices every day

De Deense Sarah Britton deelt haar zoektocht naar gezond en plantaardig eten via haar wereldwijd gelezen blog. Niet alleen zijn haar recepten tongstrelend, maar ook de door haar zelfgemaakte foto’s zijn een lust voor het oog. Hierbij de review van My New Roots – How to make healthy choices every day.

The story behind My New Roots

My New Roots is begonnen met een biologische tomaat! Haar leven lang had ze niets anders gegeten dan bewerkte voedingsmiddelen en groenten en fruit die te vroeg waren geoogst en duizenden kilometers hadden gereisd. Het eten van een sappige, smaakvolle, verse tomaat was ‘a life changing event’ voor Sarah.

Als echt stadsmens, net afgestudeerd aan de ontwerpacademie was ze in het kader van een project op een biologische boerderij in Arizona. Waar ze vervolgens een jaar bleef. Eenmaal terug in Toronto gooide Sarah het roer om en schreef zich in bij het Instituut voor Hollistische Voeding. So the story begins…

Sarah Britton is de schrijfster van My New Roots

My New Roots

Sarah houdt van eten, veel eten… Calorieën tellen doet ze niet, ze zorgt er voor dat haar recepten bestaan uit natuurlijke, onbewerkte voeding met biologische ingredienten. Waar My New Roots ooit begon als een platform voor gezondheid is het nu uitgegroeid tot een inspirerend platform voor gezondheid in de breedste zin van het woord.

In haar kookboek deelt Sarah 100 vegetarische seizoensrecepten, vrij van bewerkte ingredienten, vaak ook glutenvrij en lactosevrij. De recepten noemt ze liefkozend ‘allemansvriendjes’.

Veel mensen willen weten ‘hoe ik eet’ – vegetarisch, veganistisch, fruitarian, macrobiotisch, rauw… Ik heb geen labeltje: ik eet! Ik pas niet in een hokje; ik ben flexibel en eet wat goed voor me is!’

Recept voor fleurige rucolasalade

fleurige rucolasalade met eetbare bloemen

Veel bloemen zijn eetbaar en verrassend gezond. In deze salade zitten de bloemen van Oost-Indische kers, die van de vroege zomer tot de herfst weelderig bloeit. De bloemen hebben een pittige smaak, waarmee je zelfs de saaiste salade spannend kunt maken.

Wat heb je nodig?

100 gram geweekte en gekookte gierst
fijn zeezout
35 gram geroosterde en gehakte pistachenoten
1½ el olijfolie
1½ el witte balsamicoazijn
50 gram rucola
handvol verse muntblaadjes
130 gram rode aalbessen
8-10 bloemen van een Oost-indische kers

Zo ga je te werk

  1. Klop de olijfolie, de azijn en een snufje zout door elkaar in een kommetje. Giet de helft van deze dressing over de gierst.
  2. Doe de rucola in een grote kom en hussel de muntblaadjes, de pistachenoten en de aalbessen erdoor.
  3. Meng vervolgens voorzichtig de overgebleven dressing erdoor.
  4. Voeg de gierst toe en schep de salade om.
  5. Garneer de salade met de bloemen en serveer hem.

Boek winnen? (winactie gesloten)

Ik verloot onder de volgers van Eat.Pure.Love een exemplaar van My New Roots. Wat moet je hiervoor doen?

  1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
  2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik woensdag 29 juli bekend. De winnares is Ester. Gefeliciteerd!

Liefs Mirjam
 

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? 

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!