I believe in cake for breakfast! En deze gezonde glutenvrije ontbijttaartjes met kiwi zijn wel een heel fijn begin van de dag. Daarnaast zijn deze taartjes ook nog eens zuivelvrij, lactosevrij en geschikt voor vegans. Dit recept is trouwens ook ideaal voor mensen zoals ik die niet in de categorie ochtendmens vallen. Dit ontbijtje kun je de avond van te voren namelijk al klaar maken. Ik heb sowieso standaard wat van deze taartbodempjes in de vriezer staan. Zo hoef ik de volgende ochtend enkel wat homemade kokosyoghurt te maken en kiwi’s te schillen. Die ‘kokosyoghurt vulling’ maak je trouwens easy peasy door kokosmelk, banaan en een kiwi te mixen in je blender. Bakje thee on the side en jouw dag kan niet meer stuk. Enjoy!
About Mr. kiwi
- Biologische gele kiwi’s vind je gewoon in de supermarkt. Jippie!
- De biologische kiwi’s van Zespri worden gekweekt in boomgaarden waar enkel organische en minerale meststoffen worden gebruikt die de aarde niet vervuilen.
- De telers bestrijden parasieten en plantenziekten met natuurlijke middelen zoals compost of algen. Onkruidverdelgers, insecticiden of andere synthetische hulpmiddelen komen de boomgaard niet in.
- Het gele vruchtvlees van deze ‘kale kiwi’ is heerlijk zoet. Ik vind gele kiwi’s dan stiekem ook nog lekkerder dan groene variant.
- Met 1 Zespri SunGold kiwi krijg je maar liefst 161,3 mg vitamine C binnen. Hiermee is de gele kiwi het vitamine C bommetje onder de kiwi’s.
- En in het kader van nice to know: gele kiwi’s bevatten slechts 57 calorieën per 100 gram.
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 5-6 glutenvrije ontbijttaartjes
Voor de bodem
150 gr Medjoul dadels, zonder pit
75 gr witte amandelen, gemalen tot amandelmeel
75 gr (glutenvrije) havermout, gemalen tot meel
2 el kokosolie
snufje kaneel
snuf zout
Voor de vulling
1 rijpe gele biologische kiwi
1 banaan
100 ml kokosmelk
Voor de topping
gele biologische kiwi’s, in plakjes
blender of keukenmachine
taartvormpjes
Zo ga je te werk
- Maal de amandelen en havermout in je keukenmachine tot meel.
- Voeg de dadels, de kokosolie, een snuf zout en kaneel toe.
- Meng dit samen tot er een kruimelig en plakkerig deeg ontstaat.
- Zet je vormpjes klaar en verdeel het deeg over de taartvormpjes. Zorg voor een opstaand randjes.
- Zet de vormpjes even in de koelkast en ga verder met de vulling.
- Mix de kokosmelk, de kiwi en de banaan in je blender (of keukenmachine) tot een romig mengsel.
- Giet de vulling in je taartvormpjes en maak af met plakjes gele kiwi.
Enjoy!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zespri. Lees hier mijn disclaimer.
Wat ziet het er leuk vrolijk uit, heb nog nooit “gebakken” met geke kiwi’s. Toch eens proberen 🙂