Oliebollen wentelteefjes

Oliebollen wentelteefjes

Mirjam Blanken

30 december 2016


Vaak zijn deze overgebleven oliebollen niet meer geschikt voor consumptie zo hard zijn ze geworden. Maar ook deze stuiterballen kun je prima opeten! Even opwarmen in de oven doet vaak al wonderen. De oliebollen zijn dan weer heerlijk zacht. Maar in het kader van variatie (na 3 dagen oliebollen bij het ontbijt, lunch en tussendoor) maak ik vanochtend deze heerlijke glutenvrije en zuivelvrije oliebollen wentelteefjes!

Check ook meteen even het recept voor glutenvrije broodpudding van oliebollen.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

4 oliebollen
200 ml plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk)
2 eieren
2 tl kaneel
3 el kokosbloesemsuiker
roomboter of kokosolie (voor de zuivelvrije variant) om te bakken

Het recept voor glutenvrije oliebollen vind je hier!

Zo ga je te werk

  1. Klop het ei los en voeg de melk toe.
  2. Klop dit mengsel nog even goed door elkaar.
  3. Giet het eimengsel in een diep bord of schaal.
  4. Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer 1 cm.
  5. Verwarm in een koekenpan de roomboter.
  6. Haal de plakjes oliebol door het mengsel of laat ze er even in liggen. Dat maakt je wentelteefjes nog zachter. Jummie!
  7. Bak de oliebollen wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
  8. Mix de kaneel met de suiker en strooi dit over de oliebollen wentelteefjes.

Happy New Year!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This