Vaak zijn deze overgebleven oliebollen niet meer geschikt voor consumptie zo hard zijn ze geworden. Maar ook deze stuiterballen kun je prima opeten! Even opwarmen in de oven doet vaak al wonderen. De oliebollen zijn dan weer heerlijk zacht. Maar in het kader van variatie (na 3 dagen oliebollen bij het ontbijt, lunch en tussendoor) maak ik vanochtend deze heerlijke glutenvrije en zuivelvrije oliebollen wentelteefjes!
Check ook meteen even het recept voor glutenvrije broodpudding van oliebollen.
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
4 oliebollen
200 ml plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk)
2 eieren
2 tl kaneel
3 el kokosbloesemsuiker
roomboter of kokosolie (voor de zuivelvrije variant) om te bakken
Het recept voor glutenvrije oliebollen vind je hier!
Zo ga je te werk
- Klop het ei los en voeg de melk toe.
- Klop dit mengsel nog even goed door elkaar.
- Giet het eimengsel in een diep bord of schaal.
- Snijd de oliebollen in plakjes van ongeveer 1 cm.
- Verwarm in een koekenpan de roomboter.
- Haal de plakjes oliebol door het mengsel of laat ze er even in liggen. Dat maakt je wentelteefjes nog zachter. Jummie!
- Bak de oliebollen wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
- Mix de kaneel met de suiker en strooi dit over de oliebollen wentelteefjes.
0 reacties