Oma’s pompoensoep
Pompoenen luiden de herfst in. Tijdens dit regenachtige en winderige seizoen is er niets lekkerder dan met een kom van oma’s pompoensoep te genieten van de regen tegen de ramen terwijl je zelf heerlijk warm binnen zit. Pompoenen kun je prima een winter bewaren na het oogsten. Sterker nog, het vruchtvlees wordt naar mate de tijd verstrijkt alleen maar zoeter! Zorg er dan wel voor dat je de rijpe pompoen bij droog weer oogst en laat een stukje van de steel zitten. Laat de pompoen vervolgens een paar dagen in de herfstzon verder drogen. Bewaren kan op een droge, koude plek. Tegen winterse temperaturen onder het vriespunt kan de pompoen trouwens niet.
Greendelicious
Wat heb je nodig?
Voor een pan vol van oma’s pompoensoep
Dit recept bevat zuivel
1 butternutpompoen
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel olijfolie
2 gesnipperde uien
gemberpoeder
kurkumapoeder
kerriepoeder
blaadjes van een paar takjes tijm
1 laurierblad
scheut droge witte wijn
1 liter groentebouillon
4 eetlepels room of crème fraîche
Zo ga je te werk
- Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 5 centimeter. Verhit in een grote pan de boter met de olijfolie en fruit de ui.
- Voeg de kruiden en specerijen toe en bak kort mee. Schenk er de groentebouillon bij en kook tot de pompoen gaar is.
- Laat iets afkoelen en pureer met de staafmixer (of blender) tot een gladde soep.
- Dien op met wat room of crème fraîche op het bord.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
Hoe veel van de kruiden moeten hier in?
Theelepels…
Bvd!
Hi,
Geef de witte wijn nog een plekje in je receptuur, ik neem aan net voordat je de bouillon toevoegt.
Grts Jon.