Oma’s pompoensoep

Oma's pompoensoep

Mirjam Blanken

21 september 2015


Oma’s pompoensoep

Pompoenen luiden de herfst in. Tijdens dit regenachtige en winderige seizoen is er niets lekkerder dan met een kom van oma’s pompoensoep te genieten van de regen tegen de ramen terwijl je zelf heerlijk warm binnen zit. Pompoenen kun je prima een winter bewaren na het oogsten. Sterker nog, het vruchtvlees wordt naar mate de tijd verstrijkt alleen maar zoeter! Zorg er dan wel voor dat je de rijpe pompoen bij droog weer oogst en laat een stukje van de steel zitten. Laat de pompoen vervolgens een paar dagen in de herfstzon verder drogen. Bewaren kan op een droge, koude plek. Tegen winterse temperaturen onder het vriespunt kan de pompoen trouwens niet.

Greendelicious

Oma's pompoensoep

Het recept van deze pompoensoep vind je in het moestuinkookboek Greendelicious, puur koken met je eigen oogst van Natascha Boudewijn. Van pompoensoep bestaan natuurlijk al ontzettend veel recepten. Daarom hierbij de ouderwetse variant. Omdat elke pompoen verschilt van de andere, moet je zelf de juiste hoeveelheden van de kruiden, specerijen en de wijn uitvinden.

Wat heb je nodig?

Voor een pan vol van oma’s pompoensoep

Dit recept bevat zuivel

1 butternutpompoen
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel olijfolie
2 gesnipperde uien
gemberpoeder
kurkumapoeder
kerriepoeder
blaadjes van een paar takjes tijm
1 laurierblad
scheut droge witte wijn
1 liter groentebouillon
4 eetlepels room of crème fraîche 

Zo ga je te werk

  1. Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 5 centimeter. Verhit in een grote pan de boter met de olijfolie en fruit de ui.
  2. Voeg de kruiden en specerijen toe en bak kort mee. Schenk er de groentebouillon bij en kook tot de pompoen gaar is.
  3. Laat iets afkoelen en pureer met de staafmixer (of blender) tot een gladde soep.
  4. Dien op met wat room of crème fraîche op het bord.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

  1. Hoe veel van de kruiden moeten hier in?
    Theelepels…
    Bvd!

  2. Hi,

    Geef de witte wijn nog een plekje in je receptuur, ik neem aan net voordat je de bouillon toevoegt.

    Grts Jon.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This