It’s a wrap!
Maar dan echt, een wrap gemaakt van ei. Om en je wat inspiratie te geven delen wij vandaag maar liefst 3 varianten! Een zoete wrap met sesamzaadjes, pindakaas en banaan en een hartige variant met heel veel veggies. En een wrap met chocolade mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje met omelet wraps. Deze omelet wraps maak je trouwens easy peasy (en binnen een kwartiertje) klaar en zijn natuurlijk ook ideaal voor in de lunchtrommel. Of on the go!
Gezond ontbijten zonder brood!
En dit zijn de lekkerste omelet wraps!
1. Let’s go nuts!
Wat heb je nodig?
voor 2 kleine of 1 grote omelet wrap
2 eieren
4 el sesam zaadjes
pindakaas
banaan
kokosolie
Zo ga je te werk
- Klop de eieren los in een kommetje.
- Voeg de sesamzaadjes toe en roer het goed door elkaar.
- Laat de kokosolie smelten in een koekenpan.
- Giet de helft van het eimengsel in de koekenpan.
- Draai hem als de bovenkant bijna opgedroogd is om en laat de andere kant ook een beetje bruin worden.
- Leg de wrap op een bord, besmeer hem met pindakaas, verdeel de plakjes banaan erover en vouw de omelet wrap dubbel.
- Herhaal stap 3 t/m 6 voor de tweede wrap.
- Snijd ze doormidden en stop ze in je lunchbox om mee te nemen naar school of naar je werk.
Dit zijn de lekkerste recepten met pindakaas!
2. Something sweet!
Wat heb je nodig?
voor 2 kleine of 1 grote wrap
2 eieren
2 el kokosrasp
1 el cacaopoeder
1 banaan
kokosolie
Zo ga je te werk
- Klop de eieren los in een kommetje.
- Meng dit met de kokosrasp en de cacaopoeder en roer goed door elkaar.
- Snijd de banaan in dunne plakjes.
- Doe wat kokosolie in een koekenpan.
- Giet de helft van het eimengsel in de koekenpan en leg er dunne plakjes banaan (de helft van de banaan) op.
- Draai de wrap als de bovenkant bijna opgedroogd is om en laat de andere kant ook een beetje bruin worden.
- Leg de wrap op een bord, leg er de overige plakjes banaan op en rol hem op.
- Herhaal stap 4 t/m 7 en snijd beide wraps doormidden.
Ben jij ook zo dol op de combi van chocolade en banaan?
3. The vitamin booster!
Wat heb je nodig?
voor 2 kleine of 1 grote omelet wrap
1 flinke eetlepel (glutenvrij) meel
2 eieren
scheutje (plantaardige) melk
kokosolie om in te bakken
¼ courgette
¼ aubergine
3 kastanje champignon
4 el quinoa
handje blad spinazie
½ avocado
verschillende kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano)
Zo ga je te werk
- Snijd de courgette, de aubergine en de champignon ik stukjes.
- Roerbak deze groente terwijl je de quinoa kookt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de groente met de quinoa, breng op smaak met peper en zout en zet het even aan de kant.
- Was de spinazie en hak de spinazie vervolgens grof.
- Doe het meel in een klein kommetje, voeg de eieren en de melk eraan toe.
- Klop alles goed door elkaar. Voeg tot slot de spinazie toe.
- Laat de kokosolie in een pan smelten en schenk de helft van het eiermengsel in de pan.
- Bak tot de bovenkant van de omelet wrap droog is en draai de wrap om.
- Als de omelet wrap goed is doorbakken kun je hem op een bord leggen en vast de andere omelet wrap maken. Herhaal hiervoor stap 6 en stap 7.
- Besmeer de omelet wraps eerst met de avocado (elke wrap met ¼ avocado)
- Smeer tot slot het quinoa groentemengsel op de wrap.
- Rol de omelet wraps op, snijd ze doormidden en geniet!
6 redenen om meer avocado te eten!
Wrap it up!
Liefs Maartje
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties