Ovengeroosterde pompoen wortelsoep

Ovengeroosterde pompoen wortelsoep

Mirjam Blanken

18 november 2015


Ovengeroosterde pompoen wortelsoep

Wanneer het weer niet meezit, dan ga ik zelf maar iets maken om de dag op te fleuren. Afgelopen donderdag was het buiten één natte bende en het was koud. Dus heb ik maar mijn winterfavoriet gemaakt – mijn eigen ovengeroosterde pompoen wortelsoep.

Ovengeroosterde pompoen wortelsoep

Wat heb je nodig?

Voor een flinke pan pompoen wortelsoep

  • 1 flespompoen
  • 3 grote wortelen
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • komijn
  • olie
  • peper & zout
  • amandelroom (of rijstroom)
  • staafmixer/blender
  • goed scherp mes

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm je oven voor op 200°C
  2. Grijp je pompoen bij de lurven en botvier al je frustraties op de schil! Er is een makkelijkere manier om je pompoen te ontdoen van z’n schilletje en dat is door hem gaar te koken in de pan. Maar ik ben nu eenmaal gek op de zoete smaak die je krijgt als je iets roostert in de oven en dus vind ik het extra werk de moeite waard! Ik snijd hem simpelweg eerst in kleinere stukken zodat ik met mijn mes de schil stukje bij beetje kan verwijderen.
  3. Schil ook je wortelen en snijd alles in stukken van soortgelijke grootte, hierdoor gaart alles even snel.
  4. Zodra dit alles is gebeurt leg je de stukken wortel en pompoen op een ovenschaal, sprenkel er olijfolie overheen en wat peper en zout, mix alles door elkaar en zet de timer op 25 minuten.
  5. Gooi die oven dicht, daar heb je het komende halfuur geen omkijken naar.
  6. De groentebouillon! Deze ga ik nog een keer from scratch maken, maar tot die tijd gebruik ik bouillonblokjes of een bouillon uit pot (de soepfabriek heeft heerlijke bouillonnetjes).
  7. Nu is het even wachten tot de oven gaat piepen. Draai alle stukjes om en laat nog minimaal 10 minuten in de oven. Let goed op, elke oven is anders! De groenten zijn klaar als er hier en daar wat donkere uiteinden te zien zijn. Zie je dit nog niet? Doe ze dan nog 10 minuten in de oven.
  8. Snipper je ui en snijd de knoflook in stukjes. Doe wat olie en de pan en fruit je ui en knoflook aan tot de ui wat glazig begint te worden. Breng op smaak met peper, zout en de komijn.
  9. Ik gooi hier altijd al wat bouillon bij om eventueel aanbranden te voorkomen.
  10. Wanneer je groente klaar is kan het bij de uien in de pan! Doe er daarna de bouillon bij, je zal nu zo ongeveer op de 2 liter soep zitten en breng aan de kook. Wanneer het begint te pruttelen zet je de timer op 10 minuten om ervoor te zorgen dat alles goed gaar is en de smaken goed gemengd zijn.
  11. Dan nu the fun part! Pak die staafmixer, steek hem in de pan en mixen maar! Doe dit tot je soepje een heerlijk egale substantie is geworden.
  12. Doe nu naar smaak de amandelroom erbij en blender de hele nog een keer goed.

Eet smakelijk!

Liefs Anouk
www.kookmutsen.com

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

3 Reacties

  1. Lekker! Maar ik laat de schil altijd gewoon zitten, wel zo makkelijk. 🙂

  2. Erg lekker!
    Bedankt voor het recept!

  3. Graag gedaan! 💕
    Liefs Mirjam

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This