Het recept voor pastinaak frietjes uit de oven
Vergeten groente? Ik wist 5 jaar geleden niet eens dat er zoiets als pastinaak bestond! Gelukkig kwam daar tijdens mijn studie natuurvoedingsadviseur snel verandering in. En inmiddels is groente uit het seizoen misschien nog wel meer hot and happening dan ooit. Hoog tijd dus om het recept voor deze gezonde groentefriet te delen. Door de pastinaak frietjes voor het bakken even goed te husselen in een kom met wat olijfolie, worden ze zelfs in de oven lekker knapperig. Je moet de pastinaak dan wel in dunne repen van een halve centimeter snijden. Lekker als bijgerecht of snack. Enjoy!
Wist je dit over pastinaak?
- Pastinaak is een knolgroente en heeft een zoete, ietwat anijsachtige smaak.
- Met pastinaak kun je alle kanten op, eigenlijk kun je er alles mee wat je ook met een (zoete) aardappel zou doen.
Dol op pastinaak? Dan is deze vegan pastinaaksoep met pindakaas ook een aanrader hoor!
Wat heb je nodig?
450 gr pastinaak
olijfolie (of gesmolten kokosolie)
peper en zout
bakplaat
bakpapier
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak de pastinaken goed schoon en snijd ze vervolgens in dunne frietjes van een halve centimeter. Dunner kan ook, maar dan verandert dit recept meer in pastinaak groentechips.
- Doe de groentefrieten in een kom en giet er olijfolie over. Hussel even goed zodat alle frietjes bedekt zijn met olijfolie.
- Strooi zout en peper over de frieten.
- Verdeel de friet over de bakplaat en bak ze in 25-30 minuten goudbruin. Halverwege de baktijd keer je de pastinaak frietjes nog even om.
Lekker met wat peterselie en een klodder homemade mayonaise!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Afbeelding: Shutterstock
0 reacties