Peanut butter cookies
Deze peanut butter cookies zijn een dikke hit in huize Eat.Pure.Love. Luchtdicht kun je ze ook nog eens prima een paar dagen bewaren. Maar ik geef toe: die paar dagen overleven deze pindakaas koekjes hier niet eens. Zoonlief is in de veronderstelling dat alles wat ik maak gezond is en bovendien zijn deze koekjes niet groen, dus valt hij graag aan. En mama smikkelt natuurlijk gewoon lekker mee.
De lekkerste recepten met pindakaas!
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 15 pindakaas koekjes
100 gr biologische roomboter op kamertemperatuur
100 gr pindakaas of gemengde notenpasta
75 gr kokosbloesemsuiker
100 gr havermeel (van havermout maal je eenvoudig meel in je blender of keukenmachine)
75 gr gehakte witte amandelen of amandelmeel
1 geklutst ei
snufje zout (tenzij je pindakaas al zout bevat, check dus even het etiket)
1 tl bakpoeder
1 reep pure chocolade van 75 gram in stukjes gehakt
oven
bakplaat
bakpapier
keukenmachine
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de roomboter, de pindakaas en de kokosbloesemsuiker in je keukenmachine tot een romige massa.
- Voeg vervolgens het geklutste ei toe en meng nog even goed.
- Tot slot doe je het meel, een snuf zout en de bakpoeder erbij. Mix dit nog even goed door.
- Voor de finishing touch (en omdat het gewoon lekker is) doe je de stukjes chocolade erbij en roer je deze nog even goed door het mengsel.
- Verdeel het deeg in 15 porties. Dit is ongeveer 1 eetlepel per koekje.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de bolletjes erop.
- Druk het deeg voorzichtig wat platter met een (vochtige) lepel.
- Bak de koekjes in een kwartiertje goudbruin.
- Laat de koekjes eerst even afkoelen, want warm vallen ze snel uit elkaar.
- Bewaren in een luchtdicht afgesloten bakje.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete recept met pindakaas? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’