Peanut butter popcorn
Na het succes van de chocolade popcorn, kon de variant met pindakaas natuurlijk niet achterblijven! En eigenlijk vind ik deze nog lekkerder ook. Met als conclusie: een versie met chocolade én pindakaas is gelijk aan foodie heaven op een willekeurige snack attack avond. Maar hierbij dus eerst het recept om zelf peanut butter popcorn te maken.
Wat heb je nodig?
voor de peanut butter popcorn
3 el kokosolie
1/2 kopje biologische pofmaïs
1 el honing
4 el pindakaas
2 el pinda’s
snuf zout*
*Laat het snufje zout even afhangen van welke pindakaas je gebruikt. In veel (ook biologische) pindakaas zit namelijk al zout. Teveel zout is niet lekker, dus check even het etiket van je pindakaaspot.
hapjespan met deksel
steelpannetje
Zo ga je te werk
- Verwarm 1 el kokosolie in een hapjespan.
- Doe de pofmaïs samen met de pinda’s in de pan. Doe het deksel op de pan.
- De popcorn is klaar wanneer zodra er nog maar een paar seconden tussen de potjes te horen is. Wacht nu niet te lang met het vuur uitzetten, anders verbrand je popcorn.
- Smelt ondertussen de kokosolie, de honing en de pindakaas in een steelpannetje.
- Roeren tot je een egaal mengsel hebt. Giet dit mengsel over de popcorn en hussel even goed.
- Eventueel kun je nog een snufje zout toevoegen.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’