Het recept voor pepernoten bliss balls

Pepernoten bliss balls

Mirjam Blanken

23 oktober 2020


Pepernoten bliss balls

De pepernoten vliegen momenteel om je oren! En na een bezoekje aan de pepernoten winkel in Den Bosch besloot ik mijn eigen glutenvrije variant te maken. Natuurlijk staat er al een lekker recept online voor crunchy glutenvrije pepernoten. Met dit recept voor pepernoten bliss balls heb je echter helemaal geen oven nodig! Een simpel recept met slechts 6 ingrediënten, binnen no time klaar en ook nog eens een gezonde variant. Need I say more?

De keuze is reuze!

Worteltaart bliss balls, peanut butter bliss balls, bounty bliss balls… Met slechts een paar ingrediënten maak je eenvoudig je favoriete smaak voor deze healthy tussendoortjes. Alle ingrediënten in je keukenmachine, goed mixen en balletjes draaien. Vervolgens kies je een topping (of niet) waar je jouw bliss ball doorheen rolt. Denk bijvoorbeeld aan cacaopoeder, sesamzaad, gehakte noten, kokosrasp of dip ze in gesmolten chocolade. That’s all!

Heb je het recept voor kruidnoten fudge met chocolade trouwens al gespot op de website? Een aanrader!

Pepernoten bliss balls

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 15 balletjes

15 dadels (ongeveer 100 gr)
1 el speculaaskruiden
rauwe cacaopoeder
50 gr witte amandelen
50 gr havermout
snuf zout

Zo ga je te werk

  1. Week de dadels een kwartiertje in lauwwarm water. Hierdoor worden ze nog smeuïger. Verwijder vervolgens de pit.
  2. Maal de havermout samen met de amandelen in je keukenmachine tot meel.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix nog even goed.
  4. Tijdens het mixen verandert het mengsel in een bol stevig deeg. Als dit het geval is kun je jouw keukenmachine uitzetten. Is jouw deeg te slap? Voeg dan wat havermeel of amandelmeel toe. Mijn ervaring is dat dadels nogal kunnen verschillen qua textuur namelijk.
  5. Leg het deeg een half uurtje in de koelkast.
  6. Rol balletjes van het deeg. Ik maakte balletjes van 20 gram. Wil je kleinere balletjes? Dan gebruik je gewoon minder van het pepernoten mengsel.

Je kunt deze pepernoten bliss balls in een goed afgesloten bakje of weckpot in de koelkast bewaren.

Enjoy!

Duiken jullie de keuken in om deze pepernoten bliss balls te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

9 Reacties

  1. Jaaa, ik zag dit al voorbij komen op Instagram! Lijkt me heerlijk dit, leuk recept om te bewaren 😉 Happy Monday!

    Liefs, Merel

  2. Vraagje… hoeveel cacaopoeder gebruik je?

  3. Ongeveer een eetlepel. Je rolt de balletjes erdoor, dus beetje meer of minder kan ook. Hangt er vanaf hoeveel balletjes je maakt. Succes! Liefs Mirjam

  4. Hoe lang kan je de ballen bewaren? Evt ook in de vriezer?

  5. Een paar dagen in de koelkast en invriezen kan zeker!
    Liefs Mirjam

  6. Lekker hoor, dankjewel.

  7. Dat is een fijne tip!

  8. Ik heb de speculaas-truffel bliss balls gemaakt volgens recept. Persoonlijk vindt ik de pepernoten ballen beetje taaitaai-achtig smaken. Iemand anders had ze ook geproefd, maar die kon de smaak niet echt thuisbrengen. Het had een aparte smaak zei ze. Dat komt waarschijnlijk doordat ik een eetlepel speculaaskruiden had gebruikt volgende zal ik een theelepel kruiden gebruiken, of liever achterwege laten en gewoon rauwe cacaopoeder gebruiken. Plaats van vanille had ik een beetje heidehoning gebruikt.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This