Pittige Indiase knoflookgarnalen
Deze pittige Indiase knoflookgarnalen zijn een typisch Indiaas gerechtje en bovendien simpel en lekker om te maken. Garnalen zijn een rijke bron van onder andere selenium, eiwitten, jodium en vitamine B12. Per 100 gram garnalen zit er 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B12 in. Je kunt deze pittige garnalen natuurlijk ook als onderdeel van een maaltijd eten. Heerlijk met een groene salade of gekookte rijst.
In dit recept gebruik ik kurkuma, oftewel geelwortel. Wist jij dit over kurkuma?
Duurzame garnalen?
Helaas… Garnalen scoren qua duurzaamheid niet hoog en de zoektocht naar garnalen met een MSC certificering was best lang. Uiteindelijk vond ik deze diepvries garnalen bij IKEA en deze verse cocktail garnalen bij Albert Heijn. Beide hebben een MSC keurmerk. Overigens zit de Hollandse garnaal ‘as we speak’ in een traject om deze certificering ook te krijgen, maar dit kost best veel tijd. Ook is er nog te veel bijvangst om überhaupt kans te maken op deze certificering. Tot die tijd doen we het dus met garnalen uit de Stille Oceaan. Zijn biologische gekweekte garnalen dan de oplossing? Helaas ook niet. Voor de kweek van garnalen worden veel mangrovegebieden gekapt.
Wat heb je nodig?
voor de marinade
1/2 tl kurkuma
1/2 tl chilipoeder
2 teentjes uitgeperste knoflook
zout
1 el kokosolie
600 gram ongekookte garnalen
kokosolie om in te bakken
een limoen, in kwartjes
Zo maak je het
- Over snel en simpel gesproken! Meng alle ingrediënten voor de marinade en roer de garnalen er voorzichtig door.
- Bak de garnalen vervolgens om en om in de kokosolie.
- Besprenkel met wat verse limoensap.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete tapas gerechtje? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks