Zo maak je de lekkerste polenta friet!

polenta friet

Mirjam Blanken

11 juli 2018


Zo maak je de lekkerste polenta friet!

Over easy peasy gesproken! Polenta friet is typisch zo’n gerechtje wat ik altijd bestel als het op de kaart staat, maar nog nooit thuis heb gemaakt. En wist je dat polenta een typisch Italiaans gerecht is? Vroeger werd polenta van grof gemalen graan gemaakt, maar tegenwoordig wordt het van maïsmeel gemaakt. Glutenvrij dus! En maakte de arme Italianen er vroeger een soort pap van, tegenwoordig worden er ook polenta koekjes, polenta gebakjes en zelfs hartige taarten van gemaakt.

Wanneer je de pap van polenta na het koken laat afkoelen, wordt het een stijve massa die je perfect in frieten kunt snijden. Deze kun je vervolgens afbakken in de oven of bakken in de koekenpan. Toegeven: in de pap roeren kost even wat tijd, maar stiekem is dit ook wel lekker mindful. En wanneer je nu naar de winkel rent voor polenta, probeer dan de biologische variant te vinden. Ik heb deze al gespot bij Appie in het schap. Zo weet je zeker dat jouw maïsmeel niet genetisch gemodificeerd is.

polenta friet

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen polenta friet

200 gr biologische polenta
700 ml water (check voor de zekerheid de verpakking)
2 takjes verse rozemarijn
2 el olijfolie
peper en zout

Lekker met homemade mayo of suikervrije ketchup!

Zo ga je te werk

  1. Maak de polenta klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe.
  3. Breng de polenta pap op smaak met wat peper en zout.
  4. Laat dit zo’n 15 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
  5. Giet dit een vierkante ovenschaal of bakblik en zet de polenta voor minimaal 6 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Snijd de polenta met een scherp mes in frietjes van zo’n 2 cm dik.
  8. Verdeel de frietjes over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
  9. Strooi er nog wat zout en verse rozemarijnblaadjes over.
  10. Bak de frietjes in ongeveer 35-40 minuten goudbruin en knapperig. Draai ze halverwege voorzichtig een keertje om.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Yuliia Kononenko via Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This