Quinoa sushi – de gezonde variant
Sushi staat absoluut in mijn top 5 van favoriet eten. Helaas…al die witte rijst en toegevoegde suiker zijn niet heel gezond. Al vaker had ik de quinoa sushi op het wereld wijde web voorbij zien komen. Quinoa heeft toch een aparte smaak, dus was ik tot op heden niet heel enthousiast om de gezonde variant te maken. Maar toen het recept in mijn favoriete kinderkookboek stond, kon ik natuurlijk niet achterblijven. Toegeven, het is even wat werk. Maar met deze overheerlijke sushirolls in de koelkast heb je mooi een lekkere en voedzame lunch voor de volgende dag.
Wat heb je nodig?
2 norivellen
1 (glutenvrij) bouillonblokje
75 gram quinoa
een half bakje hummus
avocado
komkommer
paprika
wortel
omelet
glutenvrije sojasaus
een bakje wakame
Hoe ga je te werk?
- Kook de quinoa samen met het bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de quinoa vervolgens afkoelen.
- Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer in lange dunne stukken.
- Doe dit ook met de rest van de groenten.
- Bak een omelet en snijd deze ook in dunne repen.
- Meng de afgekoelde quinoa met de hummus.
- Beleg 3/4 van het norivel met dit mengsel.
- Leg vervolgens achter elkaar de omelet en de rauwkost erop en rol het norivel strak op.
- Om de sushirol dicht te plakken, bestrijk je het uiteinde van het norivel met wat water.
Bewaar de rollen in de koelkast. Dit kan eventueel in plastic folie of een bakje. Voor gebruik snijd je de sushirollen in plakjes. Serveer met biologische sojasaus.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties