Het oog wil ook wat! Toegeven, havermout pap an sich ziet er niet al te smakelijk uit. De meeste mensen hebben een beeld in hun hoofd van een zompige, plakkerige brij die lauwwarm gegeten wordt. Gelukkig zijn er anno 2015 flink wat foodbloggers die laten zien dat dit ook anders kan. Ik maakte al eerder een start met de blueberry muffin uit de oven en de overnights oats met bramen en blauwe bessen. Stuk voor stuk heerlijk smakende en uitziende havermout ontbijtjes. Deze keer maakte ik een regenboog smoothie met havermout.
Wat heb je nodig?
Roze laag
150 ml amandelmelk
100 gr (bevroren) bosvruchten
handje witte amandelen
2 el havermout
halve banaan
Witte laag
150 ml amandelmelk
1/2 mango
1/2 banaan
2 tl chiazaad
2 el havermout
Topping
bijenpollen
kokosrasp
gojibessen
Hoe ga je te werk?
Simpel! Eerst de ingredienten voor de roze laag in de blender, dit even overgieten en vervolgens de witte laag maken. Bij beide lagen kun je naar behoefte nog wat water toevoegen. Ik houd zelf van dikke smoothies, waar je op moet kauwen. In dit geval blijft de smoothie ook dikker, anders lopen de lagen in elkaar over.
Tip
Wanneer je het fruit de avond van te voren in stukjes snijdt en invriest heb je een heerlijke ijs smoothie.
0 reacties