Raw blueberry cheesecake

Raw blueberry cheesecake

Mirjam Blanken

25 maart 2016


Raw blueberry cheesecake

Is het een taart? Is het een cake? Neen, het is een opeenhoping van noten en bevroren vruchtjes! In laagjes! Want laagjes zijn leuk en lekker! Ik heb een beetje moeite met dingen ‘taart’ of ‘cake’ noemen als er geen bloem, suiker of eieren in zitten gezien dat toch echt de basis ingrediënten zijn van een van beide. Maar we leven tegenwoordig in een wereld waar er vegan, suiker-, gluten-, en eivrije ‘brownies’ op basis van zwarte bonen bestaan, dus dan mag ik mijn creatie best een raw blueberry cheesecake noemen. Het beestje heeft toch een naampie nodig nietwaar?

Raw blueberry cheesecake

Welnu, daar mijn verzameling rauwe noten al maanden stonden te wachten op een laatste doel, mijn medjool dadels begonnen te versuikeren en ik nog een hele buts aan semi net-nog-niet-rot fruit in de vriezer had gepropt in naam der duurzaamheid – ookwel bekend als ‘ons bin zuunig’ – leek het me tijd om deze normaal gesproken bijzonder prijzige lekkernij in elkaar te flansen!Je bent bij deze gewaarschuwd als je hem from scratch uit de supermarkt gaat maken.Maar ik heb iets te vieren, dus laten we eens gek doen.

Wat heb je nodig?

  • 170 gr rauwe gemengde noten
  • 140 gr cashewnoten
  • 8 medjool dadels
  • 3 rijpe, bevroren bananen
  • 500 gr bevroren blauwe bessen
  • snuf himalaya zout
  • Agave siroop

Zo ga je te werk

Voor ik laag voor laag van start ga, eerst even dit. Zowel noten als dadels mixen beter wanneer ze even hebben kunnen weken. Houd voor noten een nacht (8 uur) aan, dadels zijn met 30 minuten zacht genoeg. En uiteraard vindt je mixer je liever wanneer je het fruit even op temperatuur laat komen. Dus niet direct, vastgevroren vanuit de vriezer in de mengkom, vinden je messen geen feest én het schiet alle kanten op.

debodem

  1. Doe de noten in de mixer en maal deze vast fijn
  2. Voeg de dadels en wat zout toe en meng nogmaals tot je iets hebt wat op deeg lijkt
  3. Strijk dit uit over de bodem van de vorm die gaat gebruiken
    Ik had een cakeblik en een extra bakje gezien mijn taartvorm te groot was – 30 cm. 

de middelste laag

  1. Doe de cashewnoten in de kom en maal deze tot er een creme-achtige substantie onstaat
  2. Voeg 2 bananen, wat zout en de gewenste hoeveelheid zoetstof toe
  3. Maal tot het helemaal glad is
  4. Strijk gelijkmatig uit over de bodem
    Als je bang bent dat de bovenlaag teveel gaat mengen met deze laag laat hem dan vast ‘opstijven’ in de vriezer

de bovenste laag

  1. Mix een deel van de bessen en de laatste banaan tot een glad mengsel en voeg eventueel nog wat zoetstof toe
    Bewaar eventueel een handje besjes en wat plakjes banaan voor de afwerking
  2. Wederom gelijkmatig over de andere 2 lagen verdelen
  3. Versier de bovenkant met wat vruchtjes en laat minimaal 4 uur rusten in de vriezer

Enjoy!

Liefs Anouk

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

  1. Hallo! Ziet er superlekker uit. Op de foto lijkt het alsof je 4 lagen hebt gemaakt, klopt dat? Ik zie dat niet terug in ’t recept namelijk. En nog een vraag over de bevroren bananen, kan ik dan ’t beste 3 rijpe bananen met schil en al in de vriezer leggen voor een aantal uur? Bedankt voor je reactie alvast!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This