Raw cheesecake
Mijn eerste suikervrije, zuivelvrije, glutenvrije, raw en vegan taart is goed gelukt. Met een gevuld buikje bloggen bevalt goed! Tsja, iemand moet zich opofferen als proefpersoon.
Trouwens, sinds ik suikervrij en inmiddels zo veel mogelijk glutenvrij ging eten, had ik nooit gedacht dat taart nog op mijn lijstje zou komen. Deze ‘nut based dreamcake’ valt niet alleen onder de noemer raw food, maar zit ook nog eens bomvol goede voedingsstoffen. In plaats van een bom aan lege calorieën, heb je een handvol fruit, noten en rauwe honing in je systeem.
And last but not least…er komt geen oven aan te pas. Het enige apparaat dat je nodig hebt is een keukenmachine voor het betere hak en snijwerk.
Wat heb je nodig?
Een supersonische keukenmachine
Een springvorm van 18 cm
Voor de bodem
100 gram dadels
100 gram amandelen
snufje zout
Voor de vulling
150 gram geweekte cashewnoten
50 gram geweekte amandelen
100 gram honing (of ahornsiroop voor de vegans onder ons)
100 gram gesmolten kokosolie
sap en rasp van 2 citroenen
1 theelepel vanillerasp
150 gram aardbeien
150 gram frambozen
Bedek de bodem van de springvorm met plastic folie of bakpapier.
Hak in de keukenmachine eerst de amandelen, voeg hieraan de inmiddels ontpitte dadels en een snufje zout toe. Bedek de bodem van de springvorm met dit kleverige goedje. Maak eventueel je lepel nat, dat maakt het minder plakkerig.
Spoel de geweekte cashewnoten en amandelen even af en hak ze fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de honing, kokosolie, rasp en sap van de citroenen en de vanille toe. Meng het geheel tot een gladde, romige crème. Giet de helft van dit mengsel in de springvorm.
Aan de andere helft voeg je de vruchten toe en ook dit meng je weer in de keukenmachine. Dit vruchtenmengsel doe je in de springvorm en vervolgens zet je de taart in de vriezer om op te stijven.
Paar uur voor het eten zet je de taart in de koelkast. En…eventuele leftovers zet je in de vriezer.
Kan de cheesecake ingevroren worden?
Ja, dat kan zeker Anneke!
Liefs Mirjam